Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

12 mei 2021

VCP video-serie over pensioen gaat komende maandag live

12 mei 2021 - De VCP heeft een unieke reeks video’s gemaakt met alle ins en outs van ons pensioen. Daar is alle reden toe: ons pensioenstelsel verandert en dat heeft gevolgen voor alle werknemers en gepensioneerden. Komende maandag gaan de video’s live en zullen beschikbaar zijn via het VCP YouTube kanaal en via een speciale website.   Lees verder


10 mei 2021

​VCP: Uitstel herziening pensioenstelsel verstandig

10 mei 2021 - Vandaag heeft (demissionair) minister Koolmees na overleg met sociale partners in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de herziening van het pensioenstelsel met een jaar opschuift naar 1 januari 2023. ‘Een pijnlijk, maar verstandig besluit, waarmee de benodigde zorgvuldigheid voor deze noodzakelijke stelselherziening voorop komt te staan’, aldus VCP-bestuurder Ruud Stegers.   Lees verder


30 april 2021

Cao-partijen Rijk mogelijk weer aan tafel

Op 18 februari jl. zijn de cao-onderhandelingen voor rijksambtenaren gestopt. We zijn inmiddels ruim twee maanden verder. Er is een afspraak gemaakt voor een eerste verkenning met de werkgever op 10 mei aanstaande  Lees verder


30 april 2021

Voorstel voor onderhandelingsresultaat cao ProRail bereikt

Naar aanleiding van de verkennende gesprekken die VHS 28 april jl. heeft gevoerd met ProRail, CNV en FNV ligt er een vernieuwd resultaat dat de bonden naar hun kaderleden en achterban kunnen sturen. De gesprekken waren constructief en hebben uiteindelijk ook echt wat opgeleverd voor iedere ProRailer.  Lees verder


29 april 2021

Vlog Marc de Natris over aftoppen pensioenen

Interim-voorzitter Marc de Natris legt in een vlog uit hoe de CMHF over het aftoppen van de pensioenen denkt.   Lees verder


23 april 2021

Sociale partners werken aan ABP-pensioenregeling 2026

23 april 2021 - Op 15 april jongstleden hebben partijen in de Pensioenkamer een eerste keuze gemaakt voor een werkhypothese. Sociale partners zijn van mening dat het “Nieuwe pensioencontract” het beste aansluit bij de deelnemers van het ABP. Hiermee is een belangrijke eerste stap gezet in de verkenning van de ABP-pensioenregeling 2026 voor de overheids- en onderwijssectoren. Partijen benadrukken dat hier sprake is van een voorlopige keuze.  Lees verder


22 april 2021

VCP: Mogelijk uitstel nieuwe pensioenstelsel: zorgvuldigheid voorop

22 april 2021 - De VCP is niet verbaasd dat de invoering van het nieuwe pensioenstelsel mogelijk een jaar langer gaat duren. Vandaag lekte uit dat de wetgeving voor het nieuwe stelsel niet ingaat op 1 januari 2022, maar een jaar later. De VCP constateerde eind vorig jaar al dat er in de voorstellen nog tal van losse eindjes zitten waar naar gekeken moet worden.  Lees verder


16 april 2021

Oproep vakbonden: Geef rust, ruimte en regelmaat aan de Belastingdienst, en hou de belastingmoraal in stand

16-04-2021 - CMHF-vertegenwoordiger bij de Belastingdienst Dennis Baegen maakt zich grote zorgen over hoe de medewerkers van de Belastingdienst bejegend worden. In een brief aan het FD hebben de bonden CMHF, AC/NCF, FNV Overheid en CNV Overheid gezamenlijk hun zorgen geuit: 'De agressie naar medewerkers van de Belastingdienst wordt steeds ingrijpender. Goed functionerende onderdelen van de dienst staan daardoor onder druk. Dit kan invloed hebben op de toekomstige belastingopbrengsten'.  Lees verder


14 april 2021

Groot animo onderzoek ‘Hybride werken in de sector Rijk; hoe dan?’

Het thema ‘hybride werken’ leeft onder de rijksmedewerkers. Meer dan tienduizend keer is het onderzoek van vakbonden en werkgever Rijk naar hybride werken bij het Rijk ingevuld. Met het onderzoek hebben de sociale partners de ervaringen van medewerkers met thuiswerken en hun ideeën en wensen over hybride werken opgehaald.   Lees verder


31 maart 2021

CMHF zoekt onafhankelijk voorzitter - update

31 maart 2021 - Op 4 maart plaatsten wij de volgende oproep: 'De polder is in transitie en dat maakt ook dat de CMHF in transitie is. Op dit moment wordt gewerkt aan een duidelijk beeld voor de wijze waarop de belangenbehartiging in de toekomst kan worden vormgegeven. Naar verwachting is dit traject voor 1 juli 2021 afgerond. De voorzitter heeft ruime bestuurlijke ervaring en aantoonbare kennis op het bestuurlijke vlak of ervaring als eindverantwoordelijke in de publieke sector. De voorzitter is in staat tot verbinden in situaties waar tegengestelde belangen aan de orde zijn.' Er is inmiddels een wijziging in de bezoldiging en er is een uitgestelde reactie termijn: sluitingsdatum kandidaatstelling 15 april 2021.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: