Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

27 mei 2021

Wil jij pensioenfondsbestuurder worden? Dan is dit dé kans!

Ben jij geïnteresseerd in pensioenen, tussen de 18 en 35 jaar oud en heb jij de ambitie om in de toekomst een bestuurdersrol in een Pensioenfonds op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de nieuwe editie van de PensioenLab Academie, waarin jij wordt opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A!   Lees verder


21 mei 2021

KVNRO symposium Coronacrisis accentueert noodzaak civiel-militaire samenwerking

21 mei 2021 - Op donderdagmiddag 25 november a.s. organiseert de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO) in Stroe het symposium Coronacrisis accentueert noodzaak civiel-militaire samenwerking. Dit tweejaarlijks terugkerende congres staat in het teken van de intensivering van de civiel-militaire samenwerking binnen de nationale veiligheid, waarbij eind dit jaar de lessen uit de coronacrisis centraal zullen staan.   Lees verder


17 mei 2021

CMHF en VCP bieden uitleg bij het nieuwe pensioenstelsel

17 mei 2021 - Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe pensioenwetgeving, maar nog lang niet alles is duidelijk. Het is aan de politiek om deze onzekerheden weg te nemen, zodat werkenden die pensioen opbouwen weten waar ze aan toe zijn en de solidariteit binnen het stelsel gewaarborgd blijft. Maar daar hoort ook een goede uitleg bij naar alle deelnemers. CMHF en VCP hebben de handen ineen geslagen en hebben een unieke reeks video’s gemaakt met alle ins en outs over het huidige en toekomstige stelsel. De video’s behandelen op een informele manier uiteenlopende onderwerpen als het huidige stelsel bij bedrijfstakpensioenfondsen, tot aan de nieuwe contracten waarbij pensioen individueel wordt opgebouwd. In de video’s wordt u door de pensioenwoordvoerder van de CMHF, Jacqueline van Langeraad en bestuurder van de VCP, Ruud Stegers meegenomen in de diversiteit aan pensioenonderwerpen.   Lees verder


12 mei 2021

VCP video-serie over pensioen gaat komende maandag live

12 mei 2021 - De VCP heeft een unieke reeks video’s gemaakt met alle ins en outs van ons pensioen. Daar is alle reden toe: ons pensioenstelsel verandert en dat heeft gevolgen voor alle werknemers en gepensioneerden. Komende maandag gaan de video’s live en zullen beschikbaar zijn via het VCP YouTube kanaal en via een speciale website.   Lees verder


10 mei 2021

​VCP: Uitstel herziening pensioenstelsel verstandig

10 mei 2021 - Vandaag heeft (demissionair) minister Koolmees na overleg met sociale partners in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat de herziening van het pensioenstelsel met een jaar opschuift naar 1 januari 2023. ‘Een pijnlijk, maar verstandig besluit, waarmee de benodigde zorgvuldigheid voor deze noodzakelijke stelselherziening voorop komt te staan’, aldus VCP-bestuurder Ruud Stegers.   Lees verder


30 april 2021

Cao-partijen Rijk mogelijk weer aan tafel

Op 18 februari jl. zijn de cao-onderhandelingen voor rijksambtenaren gestopt. We zijn inmiddels ruim twee maanden verder. Er is een afspraak gemaakt voor een eerste verkenning met de werkgever op 10 mei aanstaande  Lees verder


30 april 2021

Voorstel voor onderhandelingsresultaat cao ProRail bereikt

Naar aanleiding van de verkennende gesprekken die VHS 28 april jl. heeft gevoerd met ProRail, CNV en FNV ligt er een vernieuwd resultaat dat de bonden naar hun kaderleden en achterban kunnen sturen. De gesprekken waren constructief en hebben uiteindelijk ook echt wat opgeleverd voor iedere ProRailer.  Lees verder


29 april 2021

Vlog Marc de Natris over aftoppen pensioenen

Interim-voorzitter Marc de Natris legt in een vlog uit hoe de CMHF over het aftoppen van de pensioenen denkt.   Lees verder


23 april 2021

Sociale partners werken aan ABP-pensioenregeling 2026

23 april 2021 - Op 15 april jongstleden hebben partijen in de Pensioenkamer een eerste keuze gemaakt voor een werkhypothese. Sociale partners zijn van mening dat het “Nieuwe pensioencontract” het beste aansluit bij de deelnemers van het ABP. Hiermee is een belangrijke eerste stap gezet in de verkenning van de ABP-pensioenregeling 2026 voor de overheids- en onderwijssectoren. Partijen benadrukken dat hier sprake is van een voorlopige keuze.  Lees verder


22 april 2021

VCP: Mogelijk uitstel nieuwe pensioenstelsel: zorgvuldigheid voorop

22 april 2021 - De VCP is niet verbaasd dat de invoering van het nieuwe pensioenstelsel mogelijk een jaar langer gaat duren. Vandaag lekte uit dat de wetgeving voor het nieuwe stelsel niet ingaat op 1 januari 2022, maar een jaar later. De VCP constateerde eind vorig jaar al dat er in de voorstellen nog tal van losse eindjes zitten waar naar gekeken moet worden.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: