Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

4 januari 2021

Geen verlaging van pensioenen in 2021

ABP hoeft de pensioenen in 2021 niet te verlagen. De voorlopige dekkingsgraad van 31 december 2020 is ruim 92%. Een verlaging van de pensioenen is daarmee dit jaar van de baan.   Lees verder


20 december 2020

Hoop en perspectief

Aan een bijzonder jaar komt een einde. Toen we op 1 januari jl. onze dierbaren gelukkig nieuwjaar wensten konden we niet bevroeden dat corona de samenleving en onze levens zo zou veranderen. Dit laatste is zeker van toepassing op de komende weken. Helaas heeft in tegenstelling tot het voorjaar de intelligente ‘lockdown’ niet het door ons allen gewenste resultaat opgeleverd. De ‘corona sloophamer’ moet nu het tij gaan keren met alle gevolgen van dien voor de aanstaande feestdagen en de eerste weken van 2021. Ondanks de opgelegde beperkingen wil ik iedereen fijne en creatieve feestdagen toewensen. Creatief in de zin van hoe we elkaar toch (digitaal) kunnen blijven ontmoeten en elkaar een hart onder de riem kunnen steken als dit nodig is. Oók Oud en Nieuw zal dit jaar anders verlopen. Knallend en samen het Nieuwe Jaar in is op 2021 niet van toepassing.   Lees verder


17 december 2020

Zesde Pensioennieuwsbrief VCP: zichtbaar aan de zijlijn

17 december 2020, gisteren is de internetconsultatie over het ‘wetsvoorstel toekomst pensioenen’ gepubliceerd. In deze zesde pensioennieuwsbrief praat de VCP u bij over de huidige stand van zaken rond het pensioenoverleg en de positie die de VCP hierin inneemt.  Lees verder


16 december 2020

​VCP: meer helderheid over transitie, oog houden voor nieuwe pensioenstelsel

De VCP vindt het positief dat er meer zicht is hoe de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vorm gaat krijgen, maar wijst er op dat voor deelnemers ook veel afhangt van het nieuwe pensioenstelsel, dat in 2026 ingaat. “We moeten ons niet blind staren op de transitiewetgeving maar ook oog hebben voor het pakket aan wetgeving dat nu op tafel ligt over de toekomst van ons pensioenstelsel. Dat is vele malen ingrijpender voor de pensioendeelnemers”, zegt VCP-bestuurder Ruud Stegers.   Lees verder


14 december 2020

Overleg cao-gemeenten: partijen ver uit elkaar

Vrijdag 11 december jl. vond het derde gesprek plaats tussen de bonden CMHF / FNV Overheid / CNV en de werkgeversdelegatie VNG. Uit deze gesprekken is gebleken dat we met elkaar nog wel een weg hebben af te leggen. Met name als het gaat over loon liggen we ver uit elkaar. Op dit moment komt het bod niet verder dan slechts tienden van procenten. De bonden wilden na de zomervakantie starten met de onderhandelingen, de VNG heeft dit echter afgehouden.   Lees verder


11 december 2020

VCP stuurt brief aan Tweede Kamer met oog op algemeen overleg pensioenen

De VCP heeft vandaag een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met het oog op het algemeen overleg pensioenen op 17 december. De brief gaat in op een heel aantal onderwerpen, waaronder de evaluatie van het nettopensioen. Ook bepleit de VCP wederom een recht op compensatie in het nieuwe pensioenstelsel, zodat er geen groepen deelnemers buiten de boot vallen.  Lees verder


1 december 2020

Ons Rutte bin zuunig of…

Nieuwsblog Interim-voorzitter Marc de Natris: Het bewogen jaar 2020 nadert zijn einde. Sinterklaas staat voor de deur en voor velen van u begint over twee á drie weken de kerstvakantie. Een kerstvakantie die net als het jaar 2020 anders zal verlopen dan dat we gewend zijn. Wat niet verandert is de periode van de vele -digitale- vergaderingen, om nog voor het scheiden van het jaar zaken af te ronden. Binnen de publieke sector is dit zeker aan de orde. Veel cao's in de publieke sector verlopen 31 december 2020.  Lees verder


27 november 2020

Coalitiefractie CMHF/AC/FOG-ABP/NBP van het Verantwoordingsorgaan ABP wijst premie- en indexatienota af

27 november 2020- Het Verantwoordingsorgaan van ABP worstelde afgelopen donderdag met de advisering over de premie- en indexatie nota. Doordat de FNV-fractie zich aansloot bij de werkgevers en de LvOP afzag van advisering, stemde het VO bij meerderheid in met een positief advies op het voorgenomen besluit van het bestuur van ABP. Evenals vorig jaar kon het bestuur de coalitiefractie CMHF/AC/FOG-ABP/NBP waarin vakbonden en niet-vakbonden, actieven en gepensioneerden samen werken, niet overtuigen. De fractie besloot eensgezind om een negatief advies te geven.  Lees verder


12 november 2020

Koninklijke onderscheiding Marc de Natris

Gisteren heeft KTZ b.d. Marc de Natris (momenteel interim-voorzitter van de CMHF) van de Minister van Defensie Ank Bijleveld, de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden mogen ontvangen. Het bestuur van de CMHF feliciteert Marc van harte met deze welverdiende Koninklijke Onderscheiding.  Lees verder


7 november 2020

Webinar VCP Young Professionals: Jongeren en werkdruk

Werkdruk, prestatiedruk, baanonzekerheid, veel jongeren hebben ermee te maken. Wat doet dat psychisch met je en hoe hou je je als jongere in deze tijd staande? Op 25 november houdt VCP Young Professionals hierover een webinar. Schrijf je nu in!   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: