Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

3 februari 2021

Stichting Pensioenlab Webinars: 'Nu iets doen voor je pensioen

Veel jongeren zijn bekend met de kreet "Nu iets doen voor je pensioen!", maar ja wát doe je dan? Of je nou je eerste contract getekend hebt of aan gezinsuitbreiding denkt, alles heeft direct invloed op jouw financiële toekomst. Wil je weten hoe je er later warmpjes en stressloos bij kan zitten? Wil jij meer grip hebben op jouw financiële toekomst? Neem dan deel aan onze Webinars! Wij vertellen over de mogelijkheden die er zijn binnen het huidige pensioenstelsel en wat dat voor invloed dat kan hebben op jouw financiële toekomst.  Lees verder


29 januari 2021

Geen stap verder in de onderhandelingen cao gemeenten

Tijdens de onderhandelingssessie van 22 januari jl. is gebleken dat de werkgeversdelegatie VNG geen beweging laat zien om tot elkaar te komen. Dit was de conclusie van de bonden afgelopen vrijdag. VNG geeft aan dat de gemeenten zeer te lijden hebben onder de corona-crisis, hetgeen de bonden zeker erkennen. Dit neemt echter nog niet weg dat de gemeenteambtenaar hiervan de dupe wordt.   Lees verder


27 januari 2021

Meldpunt voor koopkracht werkenden en gepensioneerden

De VCP heeft een meldpunt geopend voor koopkracht van werkenden en gepensioneerden. De loonstrookjes die deze maand binnenkomen zullen in veel gevallen tegenvallen doordat veel pensioenfondsen vanwege de huidige wet- en regelgeving de pensioenpremies hebben verhoogd. Er is een reële kans dat de koopkracht niet omhoog gaat maar gelijk blijft of zelfs daalt, zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk.   Lees verder


4 januari 2021

Geen verlaging van pensioenen in 2021

ABP hoeft de pensioenen in 2021 niet te verlagen. De voorlopige dekkingsgraad van 31 december 2020 is ruim 92%. Een verlaging van de pensioenen is daarmee dit jaar van de baan.   Lees verder


20 december 2020

Hoop en perspectief

Aan een bijzonder jaar komt een einde. Toen we op 1 januari jl. onze dierbaren gelukkig nieuwjaar wensten konden we niet bevroeden dat corona de samenleving en onze levens zo zou veranderen. Dit laatste is zeker van toepassing op de komende weken. Helaas heeft in tegenstelling tot het voorjaar de intelligente ‘lockdown’ niet het door ons allen gewenste resultaat opgeleverd. De ‘corona sloophamer’ moet nu het tij gaan keren met alle gevolgen van dien voor de aanstaande feestdagen en de eerste weken van 2021. Ondanks de opgelegde beperkingen wil ik iedereen fijne en creatieve feestdagen toewensen. Creatief in de zin van hoe we elkaar toch (digitaal) kunnen blijven ontmoeten en elkaar een hart onder de riem kunnen steken als dit nodig is. Oók Oud en Nieuw zal dit jaar anders verlopen. Knallend en samen het Nieuwe Jaar in is op 2021 niet van toepassing.   Lees verder


17 december 2020

Zesde Pensioennieuwsbrief VCP: zichtbaar aan de zijlijn

17 december 2020, gisteren is de internetconsultatie over het ‘wetsvoorstel toekomst pensioenen’ gepubliceerd. In deze zesde pensioennieuwsbrief praat de VCP u bij over de huidige stand van zaken rond het pensioenoverleg en de positie die de VCP hierin inneemt.  Lees verder


16 december 2020

​VCP: meer helderheid over transitie, oog houden voor nieuwe pensioenstelsel

De VCP vindt het positief dat er meer zicht is hoe de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vorm gaat krijgen, maar wijst er op dat voor deelnemers ook veel afhangt van het nieuwe pensioenstelsel, dat in 2026 ingaat. “We moeten ons niet blind staren op de transitiewetgeving maar ook oog hebben voor het pakket aan wetgeving dat nu op tafel ligt over de toekomst van ons pensioenstelsel. Dat is vele malen ingrijpender voor de pensioendeelnemers”, zegt VCP-bestuurder Ruud Stegers.   Lees verder


14 december 2020

Overleg cao-gemeenten: partijen ver uit elkaar

Vrijdag 11 december jl. vond het derde gesprek plaats tussen de bonden CMHF / FNV Overheid / CNV en de werkgeversdelegatie VNG. Uit deze gesprekken is gebleken dat we met elkaar nog wel een weg hebben af te leggen. Met name als het gaat over loon liggen we ver uit elkaar. Op dit moment komt het bod niet verder dan slechts tienden van procenten. De bonden wilden na de zomervakantie starten met de onderhandelingen, de VNG heeft dit echter afgehouden.   Lees verder


11 december 2020

VCP stuurt brief aan Tweede Kamer met oog op algemeen overleg pensioenen

De VCP heeft vandaag een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met het oog op het algemeen overleg pensioenen op 17 december. De brief gaat in op een heel aantal onderwerpen, waaronder de evaluatie van het nettopensioen. Ook bepleit de VCP wederom een recht op compensatie in het nieuwe pensioenstelsel, zodat er geen groepen deelnemers buiten de boot vallen.  Lees verder


1 december 2020

Ons Rutte bin zuunig of…

Nieuwsblog Interim-voorzitter Marc de Natris: Het bewogen jaar 2020 nadert zijn einde. Sinterklaas staat voor de deur en voor velen van u begint over twee á drie weken de kerstvakantie. Een kerstvakantie die net als het jaar 2020 anders zal verlopen dan dat we gewend zijn. Wat niet verandert is de periode van de vele -digitale- vergaderingen, om nog voor het scheiden van het jaar zaken af te ronden. Binnen de publieke sector is dit zeker aan de orde. Veel cao's in de publieke sector verlopen 31 december 2020.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: