Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

15 september 2020

Investeer in werkgelegenheid, investeer in professionals, investeer in de toekomst

Ontwikkeling van werkgelegenheid gaat de komende jaren voor alles. Het kabinet doet er goed aan in crisistijd juist hierin te investeren, zodat consumenten geld kunnen uitgeven en de economie wordt aangejaagd. Ondanks alle maatregelen tot nu toe is een tweede coronagolf en daarmee ook een nieuwe economische dip niet denkbeeldig. Alles moet erop gericht zijn dit zoveel mogelijk te voorkomen. Op de werkvloer moet er aandacht zijn voor de rol van de professional, zeker in vitale beroepen, en op het verminderen van de werkdruk. Dat zegt de VCP in een eerste reactie op de troonrede  Lees verder


2 september 2020

VCP: Koolmees ziet weinig in vaste rente bij overgang nieuw pensioenstelsel

2 september 2020 - Minister Koolmees voelt er weinig voor om bij de overgang naar een nieuw pensioenstelsel eind dit jaar de rente vast te leggen, zoals de VCP heeft voorgesteld. Dat zei hij vandaag tijdens een door PensioenPro georganiseerde livestream, waarin hij met deskundigen het gesprek aanging over het nieuwe pensioencontract.   Lees verder


28 augustus 2020

VCP: verlenging steunmaatregelen gericht op herstel economie en werkgelegenheid

28-08-2020 - Het is positief dat het kabinet de coronasteun langere tijd voortzet en meer investeert in scholing en werkgelegenheid. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op de steun- en herstelmaatregelen die kabinet vandaag heeft gepresenteerd. “In de gesprekken met het kabinet hebben wij het belang van continuïteit en de behoefte aan scholing en begeleiding onderstreept”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.  Lees verder


19 augustus 2020

VCP: Corona crisis toont noodzaak tot meer omscholing

De nieuwe ramingen van het CPB tonen de noodzaak om mensen die geen werk meer hebben om te scholen. Dat zegt voorzitter Nic van Holstein in een reactie op de nieuwe groeiramingen van het CPB. Volgens Van Holstein is om- of bijscholing de manier om mensen zoveel mogelijk aan het werk te houden, in sectoren waar toekomst in zit. “Dit zorgt voor behoud van inkomen, en het houdt de economie zoveel mogelijk draaiende.” Het kabinet lanceerde eerder de regeling NL leert door, waarmee werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid hebben om ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.  Lees verder


4 augustus 2020

Voorzitter CMHF legt per direct zijn taken neer

De voorzitter van de CMHF, Rob Hunnego, legt om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang zijn functie als voorzitter en alle daar uit voortvloeiende werkzaamheden neer. De CMHF dankt Rob Hunnego voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren en wenst hem een gezonde toekomst toe.   Lees verder


27 juli 2020

Russische roulette met onze pensioenen! Waarom kan de CMHF nog steeds geen Ja of Nee zeggen!!

Afgelopen week is er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het nieuwe pensioenstelsel. De algemene tendens is dat de weg naar het voorgestelde nieuwe pensioencontract ingeslagen moet worden. Het gevecht om het verhogen van de rekenrente en daarmede het behoud van het oude systeem lijkt hiermede gepasseerd. Wij moeten ons gaan opmaken voor het invullen van het nieuwe pensioencontract en daardoor duidelijkheid krijgen over de grote open einden. De CMHF is via de VCP, de cao-tafels en de Pensioenkamer actief betrokken bij de verdere uitwerking van het nieuwe pensioencontract. Maar de (besturen van) Pensioenfondsen zijn nu eerst aan zet om de uitwerking per pensioenfonds inhoud te geven.  Lees verder


15 juli 2020

Pensioenakkoord - Koolmees verandert niets aan compensatieregeling

15 juli 2020 - Minister Koolmees blijft bij de compensatieregeling zoals die tijdens de onderhandelingen over de uitwerking van het Pensioenakkoord op papier is gezet. Tijdens het debat in de Tweede Kamer over de uitwerking van het akkoord liet hij weten het VCP-plan dat tijdens de onderhandelingen op tafel kwam te complex te vinden. De Kamer maakte het de minister niet moeilijk, maar wil wel op tal van punten wel meer helderheid over wat er is afgesproken.  Lees verder


2 juli 2020

VCP Young Professionals: Pensioenlabel moet er snel komen

VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van de VCP, doet een oproep om snel met een Pensioenlabel te komen. Met zo’n Pensioenlabel kunnen werknemers straks in één oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. “Het wordt tijd dat een dergelijk label er komt en (jonge) professionals helder inzicht krijgen in hun arbeidsvoorwaarde pensioen”, aldus Anne Buningh, pensioenwoordvoerster van VCP YP.   Lees verder


30 juni 2020

VCP: Compensatie doorsneesystematiek: forse schadepost dreigt

Een arbeidsmarkt die op slot gaat, werknemers die niet meer van baan durven te veranderen, een collectieve schadepost van tientallen miljarden euro’s. Dit staat Nederland allemaal te wachten als de uitwerking van het Pensioenakkoord in zijn huidige vorm door de Tweede Kamer komt. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft grote moeite met de manier waarop het compensatievraagstuk nu op papier staat. De VCP heeft de gevolgen in kaart gebracht in een speciaal gemaakte infographic en roept de Tweede Kamer op om met een oplossing te komen.  Lees verder


29 juni 2020

Helaas nog geen resultaat onderhandelingen cao Rijk

De bonden hebben de afgelopen weken met de werkgever onderhandeld over de nieuwe cao Rijk. De huidige cao loopt op 1 juli af. Het zijn bijzondere tijden. De bonden en de werkgever willen daarom een korte, eenvoudige cao. Maar de onderhandelingen over het loon verlopen stroef.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: