Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

8 juli 2021

Reactie bestuur CMHF op nieuw bestuursmodel ABP

De CMHF heeft de afgelopen tijd op initiatief van het bestuur van ABP gesprekken gevoerd over het nieuwe OGM- bestuursmodel. De gesprekken hebben een goed inzicht gegeven in het door het ABP-bestuur gewenste bestuursmodel. De CMHF ziet geen principieel bezwaar tegen het OGM bestuursmodel zoals het ABP-bestuur dit voor ogen heeft. Als dit leidt tot een betere aansturing van het ABP dan is dit in het belang van de deelnemer.   Lees verder


5 juli 2021

Marc de Natris door CMHF-ledenraad benoemd tot CMHF-voorzitter

5 juli 2021 - Vandaag heeft de CMHF-ledenraad Marc de Natris, die door het Centraal Bestuur was voorgedragen, met applaus bij acclamatie benoemd tot voorzitter van de CMHF. Marc was al enige tijd in functie als interim-voorzitter. Het bestuur is van mening dat men in de persoon van Marc de Natris de CMHF een voorzitter heeft gekozen die zeer goed is ingevoerd in de diverse dossiers op CMHF- en VCP-niveau. Op de foto de overhandiging van de voorzittershamer aan de nieuwe CMHF-voorzitter.   Lees verder


25 juni 2021

​Herstelplan voor de Publieke Sector noodzakelijk

25 juni 2021- De coronabesmettingen en de hieraan gekoppelde ziekenhuisopnames nemen snel af. Dat is goed nieuws. De seinen voor economisch herstel staan op groen. De Nederlandsche Bank verwacht voor 2021 een groei van 3%. Voor 2022 wordt een groei van ruim 3% voorspeld. Door deze goede economische vooruitzichten wordt nu hardop getwijfeld aan nut en noodzaak van een Nationaal Herstelplan (NHP). De CMHF, koepel van verenigingen in de Publieke Sector, vindt dat het nu tijd is voor een NHP voor deze sector. De Publieke Sector kampt met grote personeelstekorten en te krappe budgetten. De afgelopen periode heeft ons geleerd hoe cruciaal onze sector is, daar past geen beleid bij van pappen en nathouden.  Lees verder


21 juni 2021

A+O fonds Rijk en A+O fonds Provincies presenteren: de Summerschools 2021

Het is zover, de Summerschool 2021 van het A+O fonds Rijk en de Summerschool van het A+O fonds Provincies zijn weer gestart met deze succesvolle opleidingen. Neem snel een kijkje en geef u op. Alles lezen over de Summerschools :   Lees verder


16 juni 2021

Interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire

De CMHF en Stichting Beroepseer organiseren op 30 juni a.s. een interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire.   Lees verder


11 juni 2021

Werkgeversbod cao Rijk te slecht voor serieuze onderhandelingen

11 juni 2021 - Afgelopen maandag 7 juni heeft de werkgever Rijk een nieuw cao-bod gepresenteerd. Zeer velen lieten de bonden weten dat dit bod te slecht is om serieuze onderhandelingen te kunnen starten. Dat hebben we de werkgever Rijk laten weten. De werkgever Rijk was onder de indruk en geraakt door de reacties, maar blijft desondanks vasthouden aan zijn standpunt dat dit werkgeversbod het startpunt dient te zijn van de nieuwe onderhandelingen. De bonden kunnen op basis van dit bod niet verder onderhandelen en gaan nu met de leden bekijken hoe we verder gaan.   Lees verder


3 juni 2021

Gedrag Tweede Kamerleden

Er zijn gebruikers van het Tweede Kamergebouw die zich om principiële overtuigingen niet willen houden aan de coronarichtlijnen en de huisregels die daarmee samenhangen. Soms leidt dit tot ongewenst gedrag tegen medewerkers van de Tweede Kamer, of lopen deze medewerkers extra risico op besmetting. Vakbonden en OR maken zich hier zorgen over en hebben jullie werkgever om aandacht gevraagd.   Lees verder


2 juni 2021

Eindelijk positief perspectief voor werkenden

Het SER-advies 'Zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving', markeert een trendbreuk voor betere arbeidsmarkt 'Eindelijk positief perspectief voor werkenden' aldus Nic van Holstein (voorzitter VCP) De VCP is nauw betrokken bij de totstandkoming van het vandaag door de SER gepresenteerde Ontwerpadvies Sociaal-economisch beleid 2021-2025, ‘Zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving’. Het ontwerpadvies is het resultaat van intensieve onderhandelingen afgelopen weken en maanden. Eindelijk ligt er een antwoord op de grote vraagstukken van nu.   Lees verder


1 juni 2021

Cao-onderhandelingen Rijk hervat

Volgende week maandag 7 juni a.s. zullen de onderhandelingen voor de cao Rijk worden hervat. De onderhandelingen waren door de bonden afgebroken omdat zij het loonbod – 1% voor 12 maanden – te laag vonden. De werkgever heeft aangegeven maandag een totaalbod op tafel te leggen, dat naast loon dus ook andere elementen bevat zoals hybride werken.   Lees verder


31 mei 2021

Anne Gram namens CMHF in ABP-bestuur

Met ingang van 1 juni 2021 is Anne Gram de nieuwe ABP-bestuurder namens de CMHF. CMHF interim-voorzitter Marc de Natris is blij dat de positie van de CMHF in het ABP-bestuur is ingevuld. We hebben met Anne een kei op gebied van pensioenen en beleggen - waaronder duurzaam en verantwoord beleggen - gevonden waar zowel CMHF als ABP heel blij mee zijn.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: