Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

4 augustus 2020

Voorzitter CMHF legt per direct zijn taken neer

De voorzitter van de CMHF, Rob Hunnego, legt om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang zijn functie als voorzitter en alle daar uit voortvloeiende werkzaamheden neer. De CMHF dankt Rob Hunnego voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen jaren en wenst hem een gezonde toekomst toe.   Lees verder


27 juli 2020

Russische roulette met onze pensioenen! Waarom kan de CMHF nog steeds geen Ja of Nee zeggen!!

Afgelopen week is er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het nieuwe pensioenstelsel. De algemene tendens is dat de weg naar het voorgestelde nieuwe pensioencontract ingeslagen moet worden. Het gevecht om het verhogen van de rekenrente en daarmede het behoud van het oude systeem lijkt hiermede gepasseerd. Wij moeten ons gaan opmaken voor het invullen van het nieuwe pensioencontract en daardoor duidelijkheid krijgen over de grote open einden. De CMHF is via de VCP, de cao-tafels en de Pensioenkamer actief betrokken bij de verdere uitwerking van het nieuwe pensioencontract. Maar de (besturen van) Pensioenfondsen zijn nu eerst aan zet om de uitwerking per pensioenfonds inhoud te geven.  Lees verder


15 juli 2020

Pensioenakkoord - Koolmees verandert niets aan compensatieregeling

15 juli 2020 - Minister Koolmees blijft bij de compensatieregeling zoals die tijdens de onderhandelingen over de uitwerking van het Pensioenakkoord op papier is gezet. Tijdens het debat in de Tweede Kamer over de uitwerking van het akkoord liet hij weten het VCP-plan dat tijdens de onderhandelingen op tafel kwam te complex te vinden. De Kamer maakte het de minister niet moeilijk, maar wil wel op tal van punten wel meer helderheid over wat er is afgesproken.  Lees verder


2 juli 2020

VCP Young Professionals: Pensioenlabel moet er snel komen

VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van de VCP, doet een oproep om snel met een Pensioenlabel te komen. Met zo’n Pensioenlabel kunnen werknemers straks in één oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. “Het wordt tijd dat een dergelijk label er komt en (jonge) professionals helder inzicht krijgen in hun arbeidsvoorwaarde pensioen”, aldus Anne Buningh, pensioenwoordvoerster van VCP YP.   Lees verder


30 juni 2020

VCP: Compensatie doorsneesystematiek: forse schadepost dreigt

Een arbeidsmarkt die op slot gaat, werknemers die niet meer van baan durven te veranderen, een collectieve schadepost van tientallen miljarden euro’s. Dit staat Nederland allemaal te wachten als de uitwerking van het Pensioenakkoord in zijn huidige vorm door de Tweede Kamer komt. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft grote moeite met de manier waarop het compensatievraagstuk nu op papier staat. De VCP heeft de gevolgen in kaart gebracht in een speciaal gemaakte infographic en roept de Tweede Kamer op om met een oplossing te komen.  Lees verder


29 juni 2020

Helaas nog geen resultaat onderhandelingen cao Rijk

De bonden hebben de afgelopen weken met de werkgever onderhandeld over de nieuwe cao Rijk. De huidige cao loopt op 1 juli af. Het zijn bijzondere tijden. De bonden en de werkgever willen daarom een korte, eenvoudige cao. Maar de onderhandelingen over het loon verlopen stroef.  Lees verder


22 juni 2020

Stukken uitwerking Pensioenakkoord openbaar

Op verzoek van de VCP heeft minister Koolmees (SZW) de stukken rond de uitwerking van het Pensioenakkoord naar de Tweede Kamer gestuurd. De stukken zijn nu voor iedereen na te lezen.   Lees verder


19 juni 2020

VCP zegt geen ja tegen uitwerking Pensioenakkoord

De VCP zegt geen ja, maar ook geen nee tegen de uitwerking van het Pensioenakkoord. Ondanks kansrijke onderdelen, zoals het nieuwe pensioencontract, heeft de VCP grote zorgen rond de compensatie van de zogeheten doorsneesystematiek.   Lees verder


19 juni 2020

VCP onderhandelaar Stegers bij BNR Nieuwsradio

Heeft u vanochtend de uitleg van VCP onderhandelaar Ruud Stegers gemist bij BNR nieuwsradio? Luister hier naar zijn verhaal  Lees verder


16 juni 2020

VCP webinar uitwerking Pensioenakkoord

De achterban van de VCP buigt zich deze week over de uitkomsten van de uitwerking van het Pensioenakkoord. Dinsdag zijn vertegenwoordigers van de VCP-organisaties nader geïnformeerd. Woensdag 17 juni organiseert de VCP van 14 tot 16 uur een webinar voor individuele leden van de aangesloten organisaties.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: