Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

3 november 2017

Onderhandelingsresultaat CAO NS 2017-2020

Onderhandelaars van NS en FNV, VVMC, CNV Vakmensen en VHS (aangesloten bij de CMHF) hebben vandaag een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO NS. Er ligt een goed en evenwichtig resultaat, waarop men verder kan bouwen aan een gezond en sterk NS voor medewerkers én reizigers. NS en de medewerkers staan voor belangrijke uitdagingen ....  Lees verder


1 november 2017

Gemeenten: Cao's, sociale statuten e.d.

Voorgenomen afspraken normalisering sector Gemeenten - klik hier'Interactieve' Cao Gemeenten 1 juli 2017 t/m 31 december 2018 - klik hierInzetbrief CMHF Cao Gemeenten 2017 - klik hierInzetbrief VNG Cao Gemeente 2017 - klk hierSociaal B... Lees verder


30 oktober 2017

​Boeiende Kaderledenbijeenkomst CMHF Sector Rijk

Tijdens een recente bijeenkomst donderdag 26 oktober 2017 presenteerde Hugo Joustra van de Vereniging OnderwijsInspecteurs hoe een beroepsstandaard voor de Inspectie bijdraagt aan de kwaliteit en het werkplezier van inspecteurs. In een geanimeerde discussie werd duidelijk dat een dergelijk instrument ook voor andere inspectiediensten kan bijdragen aan meer duidelijkheid, ruimte en reflectie. Met een dergelijke standaard is ook voor diegene waar de inspectie zich op richt, duidelijk wat er verwacht kan worden als een inspecteur langs komt.  Lees verder


19 oktober 2017

Resultaten belevingsonderzoek brandweer bekend

Hoe ervaren de brandweermannen en -vrouwen in Nederland hun brandweerwerk en hoe tevreden zijn zij hierover? Hier is de afgelopen maanden onderzoek naar gedaan en de resultaten zijn bekend. Op 18 oktober jl.hebben alle veiligheidsregio’s de resultaten van hun eigen regio ontvangen, de regionale belevingsbeelden, én de landelijke rapportage. Nu is de fase aangebroken om de resultaten van het onderzoek van context te voorzien.  Lees verder


18 oktober 2017

Wie wordt de nieuwe Professional van het Jaar 2017?

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 23 november de Professional van het Jaar. Wellicht wordt dat iemand uit onze eigen organisatie! De meer dan vijftig organisaties die bij de VCP zijn aangesloten worden opgeroepen binnen hun achterban op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor de Professional van het Jaar. Het voordragen van kandidaten kan tot 1 november via info@vcp.nl.  Lees verder


12 oktober 2017

Betere positie van beroepsgroepen in de cao voor gelijk speelveld vast/flex

Het beroep in de sector- of bedrijfscao meer positie geven, draagt bij aan een gelijk speelveld tussen vaste en flexibele arbeidscontracten. Dat is een conclusie in ‘Het beroep in de cao. Een verkenning naar de mogelijkheden van een beroepencao’ van SFA en CAOP.  Lees verder


12 oktober 2017

Sociale partners in de sector Defensie bereiken arbeidsvoorwaarden onderhandelaarsresultaat!

Hierbij maken de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel in de sector Defensie (SCO), waar alle binnen de sector Defensie actieve vakbonden bij zijn aangesloten, bekend dat op 12 oktober 2017 er (eindelijk) een onderhandelaarsresultaat is bereikt voor de sector Defensie.  Lees verder


11 oktober 2017

Ondertekening cao Rijk 2017

Partijen in het Sectoroverleg Rijk (SOR) hebben een resultaat bereikt over de cao Rijk voor dit jaar. Partijen achten het wijs dit jaar een “tussen-cao”af te sluiten met enkel een loonstijging om vervolgens de focus volledig te richten op 2018   Lees verder


10 oktober 2017

‘Vertrouwen in de toekomst’

Na lezing van het regeerakkoord ziet de CMHF, als vertegenwoordiger van de middelbare en hogere ambtenaren, dat er eindelijk weer aandacht is voor de positie van de middengroepen na jaren van achteruitgang. Deze aandacht beoordeelt zij als positief.   Lees verder


28 september 2017

(Kader)ledenmiddag over beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk

Op 26 oktober a.s. organiseert de Sector Rijk van de CMHF een (kader)ledenmiddag over o.a. beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk. Deze middag is niet alleen bedoeld voor de CMHF-Sector Rijk-Kaderleden, maar ook voor alle 'gewone' leden en ook voor niet-leden van de CMHF. We zien u graag 26 oktober in Den Haag om met u in gesprek te gaan.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: