Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

7 november 2018

VCP: Onzekerheid op arbeidsmarkt blijft

De VCP heeft ernstige bezwaren tegen de kabinetsvoorstellen voor de arbeidsmarkt. Dat zegt de VCP in een reactie op de indiening van het wetsvoorstel Wab (Wet arbeidsmarkt in balans) bij de Tweede Kamer. Met het wetsvoorstel Wab wordt het voor werkgevers te makkelijk om mensen te ontslaan. Zij kunnen voortaan verschillende redenen aanvoeren om een einde te maken aan een dienstverband, de zogeheten cumulatiegrond. "Het ontslagrecht raakt hiermee uit balans", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. "Dit is niet wat de arbeidsmarkt nodig heeft. Een normaal contract zou gewoon de norm moeten zijn".   Lees verder


6 november 2018

Campagne PensioenLab over impact van keuzes voor later

PensioenLab lanceert vandaag de campagne 'Hoe zit jij er later bij?' om jongvolwassenen bewust te maken van de impact van levenskeuzes op hun pensioen. Op een speciale website staan tien levensvragen die hier meer helderheid in geven. Iedereen die de vragenlijst invult krijgt tips op maat voor een ideale levensweg, nu én later! Alle tips zijn ook gebundeld in een e-book, dat kan worden gedownload op de uitslagenpagina.  Lees verder


1 november 2018

Meerderheid voor cao-onderhandelingsresultaat Politie

01 november 2018 - In totaal heeft 61,4 procent van de deelnemers aan de cao-ledenpeiling van de vier politiebonden ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. 38,6 procent vond het bereikte afsprakenpakket onvoldoende. In totaal brachten 16.104 vakbondsleden tussen 17 en 30 oktober hun stem uit: een response van 29,0 procent.  Lees verder


30 oktober 2018

​Henriëtte de Lange nieuwe Ombudsman Pensioenen

30 oktober 2018 – Henriëtte de Lange (49) wordt per 1 januari 2019 de nieuwe Ombudsman Pensioenen. Zij volgt Piet Keizer op die met pensioen gaat. De Ombudsman Pensioenen is onafhankelijk en bemiddelt in klachten en geschillen over de uitvoering van een pensioenreglement. De ombudsman wordt op verzoek van de pensioenkoepels benoemd door de SER, met het oog op onafhankelijkheid. De benoeming is voor een periode van vijf jaar, met de eenmalige mogelijkheid van herbenoeming voor eenzelfde periode.  Lees verder


29 oktober 2018

VCP geeft publiek statement rekenregels pensioen met FNV en CNV

De VCP heeft vandaag samen met FNV en CNV een publieke statement omtrent de rekenregels bij de pensioenen naar buiten gebracht. Dit omdat de minister de Kamer, de Pensioenfederatie en het Financieel Dagblad heeft laten weten dat de rekenrente met het nieuwe contract, waarover wordt onderhandeld in de SER, niet zal wijzigen. 'Het is nodig dat de prima rendementen van onze pensioenfondsen weer bij de deelnemers terecht kunnen komen. Het beste pensioenstelsel ter wereld verdient dan ook meer vertrouwen van de minister', aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein.  Lees verder


25 oktober 2018

​ABP houdt zich niet aan de afspraken en past militaire pensioenregeling aan

De CMHF sector Defensie (GOV|MHB, KVMO, NOV, KVNRO) legt zich echter niet neer bij deze voorgenomen maatregel van het ABP en gaat deze met alle beschikbare (juridische) middelen bestrijden.   Lees verder


4 oktober 2018

Defensie personeel zegt NEE tegen onderhandelaarsakkoord arbeidsvoorwaarden

Tijdens een vergadering van het Sectoroverleg Defensie (SOD) op donderdag 4 oktober 2018 hebben de Centrales van Overheidspersoneel (hierna centrales) de minister op de hoogte gebracht van het resultaat van de gehouden ledenraadplegingen. De CMHF sector Defensie heeft daarbij aangegeven dat meer dan driekwart van de leden tegen het onderhandelaarsresultaat arbeidsvoorwaarden heeft gestemd.   Lees verder


1 oktober 2018

Ambtenarenvakbond CMHF vaart eigen koers bij Publieke Sector in Actie #Overheidop1

De CMHF herkent zich in de oproep voor meer geld voor de publieke sector, #Overheidop1. De manier waarop de oproep nu gestalte krijgt is er echter een waar de CMHF zichzelf niet in herkent aldus Rob Hunnego, voorzitter CMHF. De bezuinigingen op de publieke sector bedroegen sinds 2010 in totaal ruim EURO 60 miljard, in de nasleep van de financiële crisis van 2008. Dat leidde tot een jarenlange nullijn voor ambtenaren en onbesuisde reorganisaties om de overheid drastisch te verkleinen. Inmiddels wordt het steeds duidelijker dat de uitvoering van overheidsbeleid in de knel komt, onder meer bij de belastingdienst, de zorg, het onderwijs, de politie en de krijgsmacht, aldus Hunnego. Het is daarom goed dat er weer breed aandacht is voor een goed functionerende overheidsdienst  Lees verder


28 september 2018

VCP: Professional van het Jaar 2018: meld je kandidaat nu aan!

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 29 november de VCP-Professional van het Jaar. Dat gebeurt aan het slot van het VCP-symposium, dat in het SER-gebouw in Den Haag wordt gehouden. Vakorganisaties die bij de VCP zijn aangesloten, hebben tot 1 november de gelegenheid om kandidaten voor te dragen.  Lees verder


24 september 2018

Koninklijke onderscheiding voor drs. T.G.D. Steenbeek

De heer drs. T.G.D. (Teun) Steenbeek (70) ontving vrijdag 21 september 2018 uit handen van burgemeester mr.drs. J.W.E. Spies de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de vergadering van het Centraal Bestuur van de CMHF, waarin afscheid genomen wordt van vertrekkende bestuursleden.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: