Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

31 mei 2019

VCP voorzichtig optimistisch over hervatten pensioenonderhandelingen

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) reageert voorzichtig positief op de brief van minister Koolmees over een hervatting van de pensioenonderhandelingen. De VCP benadrukt dat naast de AOW ook diverse andere belangrijke onderwerpen op tafel lagen in november. ‘’Het gaat daarbij onder meer over het pensioencontract. De VCP heeft daartoe onlangs voorstellen voor gedaan....   Lees verder


23 mei 2019

VCP komt met afgewogen pensioencontract

Een helder pensioencontract waarbij alle deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Dat is de kern van het pensioenvoorstel, dat is opgesteld door de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Dit is een afgewogen pensioencontract dat zou kunnen werken voor iedereen. Het borduurt voort op eerdere voorstellen; sommige keuzes zijn herzien, andere zijn nader uitgewerkt en daarmee is dit totaalplan een aanzienlijke verbetering. “Dit is een afgewogen voorstel rekening houdend met de verschillende belangen. Wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen en gaan voor duidelijkheid”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.   Lees verder


22 mei 2019

Tijd voor een goede cao Gemeenten 2019

Sinds december 2018 zijn de bonden FNV, CNV en CMHF in onderhandeling met de VNG. Na vijf maanden is er nog steeds geen fatsoenlijk bod gedaan en gaat de VNG niet of nauwelijks in op onze eisen.  Lees verder


7 mei 2019

Uitnodiging Summerschool 2019

JOUW TOEKOMST IN DE SPOTLIGHT! De zomer is een goede tijd om stil te staan bij wat je écht wilt. Want haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers van je loopbaan bepalen of doorgroeien? Zet jouw toekomst in de spotlight en kom naar de Summerschool van het A+O fonds Rijk.   Lees verder


2 mei 2019

20 mei 2019 Pensioendag CMHF - komt u ook?

Heeft u zich al aangemeld voor de CMHF-Pensioendag op maandag 20 mei?! De CMHF houdt zich in diverse gremia bezig met uw pensioen. Om met elkaar van gedachten te wisselen, kennis te delen en informatie te vergaren nodigt het bestuur van de CMHF u uit om aanwezig te zijn op de Pensioendag CMHF. Deze dag biedt ruimte voor verdieping, luchtigheid en inzicht in pensioen en pensioenkennis in het algemeen en over besluit- en keuzevorming in het bijzonder. Wij zien u graag op 20 mei in het NBC te Nieuwegein!   Lees verder


29 april 2019

'VCP werkt aan alternatief pensioenvoorstel’

27-04-2019 - De Telegraaf heeft vanmorgen gemeld dat VCP aan een alternatief pensioenvoorstel werkt. De VCP kan bevestigen dat de VCP haar verantwoordelijkheid neemt in het pensioendebat door na te denken over concrete alternatieven. „Het denken staat niet stil", reageert VCP-voorzitter Nic van Holstein. „Maar het is te vroeg om er inhoudelijk iets over te zeggen. We zijn altijd bezig om oplossingen te bedenken, maar zoiets willen we eerst met onze partners bespreken."  Lees verder


26 april 2019

Koninklijke onderscheiding voor Piet Helmholt

26-04-2019 - De secretaris van de CMHF, Piet Helmholt, heeft vanmorgen in Zuidhorn uit handen van de loco-burgemeester van de gemeente Westerkwartier de versierselen behorende bij de benoeming Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen.   Lees verder


25 april 2019

Gemeenteambtenaren mogelijk in actie voor nieuwe cao

25-04-2019 - Ultimatum voor Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Vandaag hebben vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF een ultimatum gesteld aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Aanleiding zijn de vastgelopen onderhandelingen over een cao voor ruim 160.000 gemeenteambtenaren. Als de VNG niet voor woensdag 1 mei 10.00 uur reageert, dan sluiten de bonden acties niet uit. Na zes onderhandelingsrondes was het voor de bonden duidelijk dat door de houding van de VNG een oplossing verder weg bleek dan ooit. De VNG heeft tot woensdag 1 mei 10.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen van het ultimatum. Doet zij dit niet, dan worden acties niet uitgesloten....   Lees verder


24 april 2019

Staatssecretaris geeft geen openheid over eigen inzet. Bonden zeggen vertrouwen op

Tijdens het SOD (Sector Overleg Defensie) van 23 april hebben de defensiebonden de staatssecretaris gevraagd de inzet die zij gedaan heeft tijdens de onderhandelingen openbaar te maken. Ook hebben wij de staatssecretaris gevraagd te vertellen wat de extra ruimte is die er volgens haar nog is om verder te praten. De staatssecretaris wilde aan beide verzoeken niet tegemoet komen. De bonden zagen daarop geen andere mogelijkheid meer dan de staatssecretaris te melden dat zij geen vertrouwen meer hebben.  Lees verder


18 april 2019

​VCP maakt film over pijnpunten pensioenstelsel

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft een film gemaakt over de pijnpunten in de pensioenonderhandelingen. De VCP zat aan tafel bij de pensioenonderhandelingen, die november vorig jaar stukliepen. “De film laat in heldere taal zien waardoor het overleg strandde en waarom ja zeggen in november geen optie was. Er liggen nog grote knelpunten om tot een goed, toekomstbestendig pensioenstelsel te komen”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. De film behandelt voor de VCP belangrijke onderdelen van de pensioenonderhandelingen, zoals pensioenopbouw, rekenrente en doorsneepremie.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: