Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

16 maart 2023

Liveblog NU'91

NU ACTIELees verder


16 maart 2023

Zorg op Zwart

Met de actie Zorg op Zwart strijden we voor een toekomstbestendige zorg. En dat is nodig, want een zorginfarct is niet langer een dreigend doemscenario. Het is op veel plekken al gaand. Daarom moeten we NU iets doen en pas volgende week, maand of zelfs pas volgende jaar. Sluit je aan om de zorg te redden   Lees verder


27 februari 2023

Lastig cao-seizoen!

Het is hangen en wurgen voor de CMHF-verenigingen die momenteel onderhandelen over een nieuwe cao. Bob Dylan zei het al “the times they are a changin” en met name de werkgevers moeten daar aan wennen. Het is een werknemersmarkt geworden met dito eisen. Het Akkoord van Wassenaar met zijn loonmatiging als recept is ver weg.  Lees verder


23 februari 2023

principeakkoord cao-Gemeenten

Er komt een forse loonsverhoging aan! Na een zware onderhandelingsperiode en het maandenlang voeren van acties, is er nu eindelijk een principeakkoord.   Lees verder


17 februari 2023

Zorgvakbonden stellen werkgevers ultimatum

De vier zorgvakbonden, NU'91, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en werknemersorganisatie FBZ hebben een ultimatum gestuurd aan werkgeverskoepel NVZ. Ze eisen dat de NVZ tegemoetkomt aan hun cao-eisen. Gebeurt dit niet, dan is een staking onvermijdelijk. De NVZ heeft tot 21 februari 12.00 uur om deze staking in de ziekenhuizen te voorkomen.   Lees verder


15 februari 2023

Speech voorzitter CMHF op landelijke actiedag cao Gemeenten

Beste mensen, leden en niet-leden van de vakbond, Wat fijn dat u er bent, wat treurig dat het nodig is! Vlak voor Prinsjesdag zei minister Van Gennip van Sociale Zaken dat het kabinet meevoelt met de zorgen van veel Nederlanders die door de inflatie en hoge energieprijzen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het kabinet riep de werkgevers daarom op om de salarissen zo snel mogelijk te verhogen.   Lees verder


13 februari 2023

Landelijke actiedag cao Gemeenten op 15 februari 2023

VNG blijft bij haar bod van november 2022, daarom vindt op 15 februari (van 11 tot 13 uur) de grote landelijke (hybride) demonstratie in Utrecht plaats. Ook daar kan jij je onvrede over het bod van de VNG laten horen.   Lees verder


29 december 2022

Justitievakbond Juvox wordt lid van de CMHF

Op 21 december jl. heeft de Bijzondere Ledenvergadering van Juvox ingestemd met het voorstel van het bestuur op per 01-01-2023 lid te worden van de CMHF.   Lees verder


23 december 2022

Fijne feestdagen en een sprankelend 2023

Bestuur en medewerkers van de CMHF wensen u fijne feestdagen en een gezond en sprankelend 2023 toe. Wij danken u hartelijk voor uw betrokkenheid bij de CMHF het afgelopen jaar en hopen u ook in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten.   Lees verder


24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemd als vicevoorzitter VCP

De Algemene Vergadering van de VCP heeft ingestemd met de benoeming van drs. Aleid Ringelberg tot vicevoorzitter van de VCP per 23 november 2022.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: