Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

17 februari 2023

Zorgvakbonden stellen werkgevers ultimatum

De vier zorgvakbonden, NU'91, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en werknemersorganisatie FBZ hebben een ultimatum gestuurd aan werkgeverskoepel NVZ. Ze eisen dat de NVZ tegemoetkomt aan hun cao-eisen. Gebeurt dit niet, dan is een staking onvermijdelijk. De NVZ heeft tot 21 februari 12.00 uur om deze staking in de ziekenhuizen te voorkomen.   Lees verder


15 februari 2023

Speech voorzitter CMHF op landelijke actiedag cao Gemeenten

Beste mensen, leden en niet-leden van de vakbond, Wat fijn dat u er bent, wat treurig dat het nodig is! Vlak voor Prinsjesdag zei minister Van Gennip van Sociale Zaken dat het kabinet meevoelt met de zorgen van veel Nederlanders die door de inflatie en hoge energieprijzen de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het kabinet riep de werkgevers daarom op om de salarissen zo snel mogelijk te verhogen.   Lees verder


13 februari 2023

Landelijke actiedag cao Gemeenten op 15 februari 2023

VNG blijft bij haar bod van november 2022, daarom vindt op 15 februari (van 11 tot 13 uur) de grote landelijke (hybride) demonstratie in Utrecht plaats. Ook daar kan jij je onvrede over het bod van de VNG laten horen.   Lees verder


29 december 2022

Justitievakbond Juvox wordt lid van de CMHF

Op 21 december jl. heeft de Bijzondere Ledenvergadering van Juvox ingestemd met het voorstel van het bestuur op per 01-01-2023 lid te worden van de CMHF.   Lees verder


23 december 2022

Fijne feestdagen en een sprankelend 2023

Bestuur en medewerkers van de CMHF wensen u fijne feestdagen en een gezond en sprankelend 2023 toe. Wij danken u hartelijk voor uw betrokkenheid bij de CMHF het afgelopen jaar en hopen u ook in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten.   Lees verder


24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemd als vicevoorzitter VCP

De Algemene Vergadering van de VCP heeft ingestemd met de benoeming van drs. Aleid Ringelberg tot vicevoorzitter van de VCP per 23 november 2022.   Lees verder


16 november 2022

Pensioenbijeenkomst 28 november 2022 - aangepast programma

Graag nodigen wij u uit voor een pensioenmiddag over de indexatie van uw pensioen en de gevolgen voor de invoering nieuwe pensioenwet Op 24 november a.s. zal het ABP het indexatie-cijfer bekend maken. Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst waar die cijfers besproken en bediscussieerd worden.   Lees verder


7 november 2022

AenO Fondsenfestival

Deze week vindt het digitale AenO Fondsenfestival plaats. Het A&O fondsen Festival wordt georganiseerd vóór en dóór de vier sectoren gemeenten, waterschappen, provincies en het rijk. De fondsen initiëren en stimuleren initiatieven die ertoe bijdragen dat de overheidssector zich als geheel blijft ontwikkelen. Leren van en met elkaar op lokaal, regionaal en landelijk niveau is wat centraal staat. Je bent van harte welkom deel te nemen!   Lees verder


25 oktober 2022

'Jij bent de sleutel'

Namens de CMHF heeft Aleid Ringelberg zitting in het bestuur van het A+O Fonds Rijk. In de zomer nam zij deel aan de Summerschool van A+O fonds Rijk in het Museon in Den Haag. Zij schreef een levendig verslag van deze dag.  Lees verder


21 oktober 2022

Meld je aan voor een nieuwe ronde van PensioenLab

Vanaf januari 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Tijdens dit project zetten jongeren zich actief in voor een toekomstbestendig pensioenstelsel. ‘Het is belangrijk dat jongeren zich bemoeien met de pensioendiscussie en hun stem laten horen, zeker gezien de transitie naar een nieuw pensioenstelsel’, zegt Sacha Heemskerk, bestuurslid Stichting PensioenLab.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: