Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

6 juni 2022

Onderhandelaarsakkoord Defensie

In een speciale editie van het ProDef-bulletin presenteert de GOV|MHB het na vele maanden bereikte onderhandelaarsakkoord arbeidsvoorwaarden. In deze speciale editie vindt u de integrale tekst, de bijlagen, de details, toelichtingen van de diverse onderdelen en een stemadvies van de verschillende verenigingen die de GOV|MHB vormen, te weten de KVMO, KNVRO en NOV.   Lees verder


1 juni 2022

Onderhandelingen cao Rijk in spannende fase

Op 10 mei zijn de vakbonden en de werkgever Rijk begonnen met de onderhandelingen voor de nieuwe cao Rijk. De vakbonden hebben ieder hun eigen inzet. Gezamenlijk zijn onze speerpunten loon, RVU en verbetering sociale veiligheid. De werkgever koos ervoor om in zijn inzetbrief vaag te zijn. Maar tijdens de onderhandelingen kwamen de eerste concrete voorstellen op tafel.  Lees verder


30 mei 2022

Groot succes CMHF-kandidaten bij OR-verkiezingen Ministerie van Financiën

Op 20 mei 2022 zijn de 3-jaarlijkse verkiezingen voor de diverse OR-en bij het Ministerie van Financiën afgesloten. Hoewel nog niet alle uitslagen definitief zijn is nu al duidelijk dat de verkiezingen een groot succes voor de CMHF zijn geworden met 21 gekozen kandidaten, allen lid van de VHMF of VVDI. De CMHF is vertegenwoordigd bij onder andere alle uitvoerende Primair Proces directies, de FIOD en vaktechnische directies.   Lees verder


16 mei 2022

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

Zoals u weet vonden in de afgelopen periode de verkiezingen voor het VO ABP plaats. Inmiddels is de voorlopige uitslag bekend gemaakt, helaas met een teleurstellende uitslag voor de CMHF. In de afgelopen jaren bezaten wij 1 actieve en 1 postactieve plaats, dit is geminimaliseerd naar 1 actief lid. De CMHF is veel dank verschuldigd aan Jacqueline van Langeraad-Goes en Hans Leijh voor hun jarenlange inzet in het Verantwoordingsorgaan. De komende 4 jaar zal Fabian Ouwehand zitting nemen in het Verantwoordingsorgaan, wij wensen hem een mooie en succesvolle tijd. Wij danken alle kandidaten voor hun enthousiasme en inzet en hopen hen de komende jaren nog veel tegen te komen op het pensioendossier.  Lees verder


12 mei 2022

Waarom we denken dat ambtenaren lui en streng zijn

"In het algemeen zijn mensen iets minder positief over ambtenaren dan over mensen in het bedrijfsleven", blijkt uit onderzoek van Lars Tummers, hoogleraar bestuurs- en organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. " Deze trend is te keren, door burgers beter te laten zien waar ambtenaren mee bezig zijn." "We komen net uit de coronacrisis, waarin de publieke sector met veel kunst- en vliegwerk Nederland draaiende heeft gehouden", zegt Marc de Natris, voorzitter van de CMHF. "De 'negen-tot-vijfambtenaren' zijn een uitstervend ras. Met de huidige ICT-mogelijkheden behoort die mentaliteit sowieso tot het verleden. Beleidsambtenaren werken in de avonden en weekenden door. Dat kan ook niet anders, gezien het grote aantal vacatures en de huidige krapte op de arbeidsmarkt."   Lees verder


9 mei 2022

Start cao-onderhandelingen sector Rijk

9 mei 2022 - Morgen starten met een stevige vertraging omdat de werkgever nog geen inzet kon overleggen, de cao-onderhandelingen voor de sector Rijk. De bonden hebben in het kennismakingsgesprek met de minister hierover hun stevige ergernis al laten blijken. Het beloven lastige onderhandelingen te worden met het oog op de hoge inflatie en lastige inhoudelijke onderwerpen enerzijds en de inzet van de werkgever anderzijds. Bijgaand ....   Lees verder


22 april 2022

11 mei informatieve pensioenbijeenkomst

De CMHF organiseert op woensdag 11 mei a.s. tussen 14.00 en 16.30 uur in Kasteel Woerden te Woerden een Informatieve pensioenbijeenkomst inzake Wet Toekomst Pensioenen. Tijdens deze bijeenkomst wordt u uitgebreid bijgepraat over de conceptwet Toekomst Pensioenen, die eind vorige maand voor parlementaire behandeling naar de Tweede Kamer is gestuurd.  Lees verder


1 april 2022

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP

De verkiezingen voor het VO ABP komen dichterbij. Op 4 april opent de stemming, u heeft of krijgt hiervoor een uitnodiging van het ABP (schriftelijk of per mail). De CMHF doet natuurlijk met een eigen lijst mee. Een voor de actieve deelnemers en een voor de gepensioneerde deelnemers. We hebben geweldige kandidaten met ieder een eigen profiel!   Lees verder


30 maart 2022

Nieuwe pensioenwet: Parlement kiest kaders voor uw pensioen

De Wet Toekomst Pensioenen (WTP) is vandaag aan de Tweede kamer aangeboden. Deze wet zal de kaders bieden waarbinnen de nieuwe pensioenregelingen vorm zullen krijgen. De CMHF zal de voorliggende wettekst nauwkeurig gaan bestuderen, om te zien wat er gedaan is met de opmerkingen die wij via de VCP hebben ingebracht bij de internetconsulatie van de conceptwet.  Lees verder


16 maart 2022

Minister BZK: begin mei beginnen met cao-onderhandeling

De onderhandelaars van de vier vakbonden hebben op 14 maart 2022 kennis gemaakt met de nieuwe minister van BZK, Hanke Bruins Slot. We vertelden de minister dat wij klaar zijn om de onderhandelingen voor een nieuwe cao te beginnen. Mevrouw Bruins Slot gaf echter aan dat we geduld moeten hebben totdat in het kabinet de aanpassingen in de rijksbegroting(voorjaarsnota) zijn besproken. Daarom wil de werkgever pas begin mei starten.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: