Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

23 november 2021

Oproep tot moment van herbezinning corona

Het is bijna twee jaar geleden dat corona opdook en zijn ontwrichtende werking op de samenleving stapje voor stapje helder werd. Waar collectief initieel de hoop en gedachte leefden dat corona van korte duur zou zijn, bleek dat na de zomer van ’20 flink tegen te vallen. Daarna waren alle ogen gericht op vaccinatie om definitief afscheid te kunnen nemen van de maatregelen. Een hoop die nu, een jaar later, ook vervlogen is.  Lees verder


22 november 2021

Indexatie in 2022?

Het kabinet bereidt een Algemene Maatregel van Bestuur (AMVB) voor die het mogelijk maakt dat pensioenfondsen met een beleidsdekkingsgraad van 105 procent of meer volgend jaar kunnen indexeren. Dat betekent dat het eenvoudiger wordt om de pensioenuitkeringen te verhogen, ook als de nieuwe pensioenwet nog niet door de Tweede Kamer is aangenomen.  Lees verder


18 november 2021

AOW-leeftijd blijft 67 jaar

AOW-leeftijd blijft ook in 2027 staan op 67 jaar. De VCP heeft nog eens herhaald dat een verlaging van de AOW-leeftijd mogelijk zou moeten zijn wanneer sprake is van een daling van de levensverwachting. De huidige wettelijke systematiek voorziet alleen in een verhoging van de AOW-leeftijd, die vanaf 2024 t/m 2027 op 67 jaar uitkomt.  Lees verder


17 november 2021

VCP: Moment van herbezinning op corona noodzakelijk

Het wordt tijd om ons als samenleving af te vragen of we na anderhalf jaar crisis-aanpak rondom corona nu op een plek zijn beland waar we voor de goede redenen, toch foute dingen aan het doen zijn. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) roept daarom op tot een moment van herbezinning. Herbezinning of de crisis-trechter, waarin we in hoog tempo de een na de andere maatregel uitvaardigen en weer intrekken, nog steeds het juiste pad is.  Lees verder


4 november 2021

Principeakkoord cao Gemeenten en SGO 2021 – 2022

04-11-2021 - De VNG, de WSGO, FNV Overheid, CNV Overheid en FDO-MHA (één van de CMHF-verenigingen) hebben op 3 november 2021 een principeakkoord voor de cao Gemeenten en de cao SGO (samenwerkende gemeentelijke organisaties) gesloten. Afgesproken wijzigingen worden eensluidend en tegelijk doorgevoerd in beide cao’s, tenzij anders vermeld. De nieuwe cao’s lopen van 1 januari 2021 tot en met 1 januari 2023. Het akkoord wordt definitief na de ledenraadplegingen van de afzonderlijke partijen en bekrachtiging door de afzonderlijke besturen. Dat is op zijn vroegst 27 januari 2022 (de vergadering van het VNG bestuur).   Lees verder


27 oktober 2021

Pensioenlabel VCP YP genomineerd voor PensioenWegwijzer

27 oktober 2021 – Het Pensioenlabel van VCP Young Professionals maakt kans op de PensioenWegwijzer, een prijs voor initiatieven die mensen eenvoudig inzicht geven in hun pensioen. VCP YP lanceerde het Pensioenlabel vorig jaar. Werknemers kunnen hiermee in oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort.  Lees verder


14 oktober 2021

Resultaat voor cao Rijk

14 oktober 2021 - De vakbonden CMHF, FNV, Ambtenarencentrum, en CNV en de werkgever Rijk hebben op 13 oktober 2021 een resultaat van onderhandelingen bereikt. Over de inhoudelijke onderwerpen, zoals hybride werken en de introductie van de periodieke VOG bestaat overeenstemming tussen bonden en werkgever. Op het loon is er een verschil tussen wat de werkgever tijdens de looptijd kan bieden en de eisen van de bonden. Het resultaat van onderhandelingen bestaat daarom uit twee delen.   Lees verder


14 oktober 2021

Onderhandelingen cao Gemeenten weer opgestart

Meer dan 22.000 gemeenteambtenaren hebben een duidelijk signaal afgegeven ontevreden te zijn over de cao inzet van de VNG en de WSGO. Vanaf 6 april 2021 zijn er digitale bijeenkomsten in het land georganiseerd, is het statement met onze oproep aan VNG om tegemoet te komen aan onze eisen meer dan 17.000 keer ondertekend en, waren er ruim 4.000 deelnemers bij de online demonstratie op 16 september 2021 op de stoep van het VNG kantoor in Den Haag. Op 12 oktober 2021 hebben de medewerkers van de buitendiensten van de gemeente Amsterdam een succesvolle werkonderbreking gehouden om de eisen kracht bij te zetten.   Lees verder


12 oktober 2021

Lancering Geenpensioen.nl

Eén op de tien werknemers bouwt geen aanvullend pensioen op. Een aanvullend pensioen, bovenop de AOW, is belangrijk om te voorkomen dat mensen er na hun pensionering financieel op achteruit gaan. Ook voor ondernemingen is het belangrijk: Een pensioenregeling maakt een werkgever aantrekkelijker voor nieuwe werknemers en kan de binding met bestaande werknemers versterken. Bovendien levert een pensioenregeling belastingvoordeel op voor de werknemer.   Lees verder


11 oktober 2021

CMHF wil meer duidelijkheid over verduurzamingsstrategie ABP

Te snelle overgang naar duurzaam beleggen leidt tot minder rendement. Pensioenfondsbesturen worden steeds vaker onder druk gezet om afstand te doen van hun aandelen in fossiele en vervuilende industrie. Zo ook het ABP-bestuur. De CMHF heeft haar visie over dit belangrijke onderwerp met het ABP-bestuur gedeeld. De CMHF is van mening dat met duurzamer beleggen niets mis is.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: