Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

21 juni 2021

A+O fonds Rijk en A+O fonds Provincies presenteren: de Summerschools 2021

Het is zover, de Summerschool 2021 van het A+O fonds Rijk en de Summerschool van het A+O fonds Provincies zijn weer gestart met deze succesvolle opleidingen. Neem snel een kijkje en geef u op. Alles lezen over de Summerschools :   Lees verder


16 juni 2021

Interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire

De CMHF en Stichting Beroepseer organiseren op 30 juni a.s. een interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire.   Lees verder


11 juni 2021

Werkgeversbod cao Rijk te slecht voor serieuze onderhandelingen

11 juni 2021 - Afgelopen maandag 7 juni heeft de werkgever Rijk een nieuw cao-bod gepresenteerd. Zeer velen lieten de bonden weten dat dit bod te slecht is om serieuze onderhandelingen te kunnen starten. Dat hebben we de werkgever Rijk laten weten. De werkgever Rijk was onder de indruk en geraakt door de reacties, maar blijft desondanks vasthouden aan zijn standpunt dat dit werkgeversbod het startpunt dient te zijn van de nieuwe onderhandelingen. De bonden kunnen op basis van dit bod niet verder onderhandelen en gaan nu met de leden bekijken hoe we verder gaan.   Lees verder


3 juni 2021

Gedrag Tweede Kamerleden

Er zijn gebruikers van het Tweede Kamergebouw die zich om principiële overtuigingen niet willen houden aan de coronarichtlijnen en de huisregels die daarmee samenhangen. Soms leidt dit tot ongewenst gedrag tegen medewerkers van de Tweede Kamer, of lopen deze medewerkers extra risico op besmetting. Vakbonden en OR maken zich hier zorgen over en hebben jullie werkgever om aandacht gevraagd.   Lees verder


2 juni 2021

Eindelijk positief perspectief voor werkenden

Het SER-advies 'Zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving', markeert een trendbreuk voor betere arbeidsmarkt 'Eindelijk positief perspectief voor werkenden' aldus Nic van Holstein (voorzitter VCP) De VCP is nauw betrokken bij de totstandkoming van het vandaag door de SER gepresenteerde Ontwerpadvies Sociaal-economisch beleid 2021-2025, ‘Zekerheid voor mensen, een wendbare economie en herstel van de samenleving’. Het ontwerpadvies is het resultaat van intensieve onderhandelingen afgelopen weken en maanden. Eindelijk ligt er een antwoord op de grote vraagstukken van nu.   Lees verder


1 juni 2021

Cao-onderhandelingen Rijk hervat

Volgende week maandag 7 juni a.s. zullen de onderhandelingen voor de cao Rijk worden hervat. De onderhandelingen waren door de bonden afgebroken omdat zij het loonbod – 1% voor 12 maanden – te laag vonden. De werkgever heeft aangegeven maandag een totaalbod op tafel te leggen, dat naast loon dus ook andere elementen bevat zoals hybride werken.   Lees verder


31 mei 2021

Anne Gram namens CMHF in ABP-bestuur

Met ingang van 1 juni 2021 is Anne Gram de nieuwe ABP-bestuurder namens de CMHF. CMHF interim-voorzitter Marc de Natris is blij dat de positie van de CMHF in het ABP-bestuur is ingevuld. We hebben met Anne een kei op gebied van pensioenen en beleggen - waaronder duurzaam en verantwoord beleggen - gevonden waar zowel CMHF als ABP heel blij mee zijn.   Lees verder


27 mei 2021

Wil jij pensioenfondsbestuurder worden? Dan is dit dé kans!

Ben jij geïnteresseerd in pensioenen, tussen de 18 en 35 jaar oud en heb jij de ambitie om in de toekomst een bestuurdersrol in een Pensioenfonds op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de nieuwe editie van de PensioenLab Academie, waarin jij wordt opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A!   Lees verder


21 mei 2021

KVNRO symposium Coronacrisis accentueert noodzaak civiel-militaire samenwerking

21 mei 2021 - Op donderdagmiddag 25 november a.s. organiseert de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reserveofficieren (KVNRO) in Stroe het symposium Coronacrisis accentueert noodzaak civiel-militaire samenwerking. Dit tweejaarlijks terugkerende congres staat in het teken van de intensivering van de civiel-militaire samenwerking binnen de nationale veiligheid, waarbij eind dit jaar de lessen uit de coronacrisis centraal zullen staan.   Lees verder


17 mei 2021

CMHF en VCP bieden uitleg bij het nieuwe pensioenstelsel

17 mei 2021 - Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe pensioenwetgeving, maar nog lang niet alles is duidelijk. Het is aan de politiek om deze onzekerheden weg te nemen, zodat werkenden die pensioen opbouwen weten waar ze aan toe zijn en de solidariteit binnen het stelsel gewaarborgd blijft. Maar daar hoort ook een goede uitleg bij naar alle deelnemers. CMHF en VCP hebben de handen ineen geslagen en hebben een unieke reeks video’s gemaakt met alle ins en outs over het huidige en toekomstige stelsel. De video’s behandelen op een informele manier uiteenlopende onderwerpen als het huidige stelsel bij bedrijfstakpensioenfondsen, tot aan de nieuwe contracten waarbij pensioen individueel wordt opgebouwd. In de video’s wordt u door de pensioenwoordvoerder van de CMHF, Jacqueline van Langeraad en bestuurder van de VCP, Ruud Stegers meegenomen in de diversiteit aan pensioenonderwerpen.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: