Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

14 oktober 2022

Het recht op ambtelijk vakmanschap

Op donderdag 6 oktober 2022 is het nieuwe Beroepseer-boek Het recht op ambtelijk vakmanschap feestelijk gepresenteerd bij het Nationaal Archief in Den Haag. Het boek bevat concrete adviezen over wat er nodig is om de positie en het vakmanschap van de rijksambtenaar te versterken.  Lees verder


4 oktober 2022

Symposium Programma 'Duurzame kansen voor ons pensioen' uitgesteld

Het symposium 'Duurzame kansen voor ons pensioen' zal uitgesteld worden naar 14 maart 2023. Ambtenarencentrale CMHF organiseert samen met ABP het symposium: Duurzame kansen voor ons pensioen. De pensioenfondsen beheren gezamenlijk meer dan 1600 miljard euro. De maatschappelijke druk om te verduurzamen is groot. De beleggingen in pensioenen worden steeds duurzamer en de meeste pensioenfondsen onderschrijven de klimaatdoelstellingen van Parijs. Gaat het streven naar verduurzamen hand in hand met het behalen van een goed rendement? En wat kunnen pensioenfondsen als investeerder nog meer doen om duurzaamheid te stimuleren?  Lees verder


20 september 2022

Reacties op de Miljoenennota en Rijksbegroting 2023

Na het uitspreken van de Troonrede door de Koning en het aanbieden van de Miljoenennota door de minister van Financien aan de Tweede Kamer treft u hier de reacties aan van de VCP en bij de CMHF aangesloten verenigingen / sectoren.   Lees verder


16 september 2022

Kim Putters officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Kim Putters officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.Kim Putters: 'Een kabinet kan morgen vallen, de SER zit er overmorgen nog'Kim Putters is op 16 september officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Socia... Lees verder


15 september 2022

Pensionering Anja van Kleffens

Na bijna 50 jaar – haar hele werkzame leven – bij de CMHF te hebben gewerkt is het bijna tijd voor pensionering.   Lees verder


13 september 2022

Kabinet ga aan de slag met eigen oproep!

Vandaag hebben de vier centrales van Overheidspersoneel een brief aan premier Rutte gestuurd. In deze brief verwijzen de overheidsvakbonden naar de oproep van het kabinet aan de werkgevers om de salarissen snel te verhogen gezien de torenhoge inflatie. Volgens het kabinet is er ruimte genoeg voor een loonsverhoging. Daar het kabinet zelf ook werkgever is doet zij dus ook een oproep aan zichzelf.   Lees verder


17 augustus 2022

Ambtenarencentrale CMHF: Kabinet: geef goede voorbeeld en breek overheidscao's open

Ambtenarencentrale CMHF roept het kabinet op om het goede voorbeeld te geven en overheidscao’s open te breken. Het kabinet roept bij monde van de ministers Kaag en Van Gennip de werkgevers op de lonen – fors – te verhogen om zodoende de sterk teruglopende koopkracht te repareren. De CMHF is het met de oproep van de ministers eens, zeker nu het kabinet niet voornemens is om de inflatie door middel van het verlagen van de belastingdruk te bestrijden. De grootste werkgever in Nederland is de Staat der Nederlanden oftewel datzelfde kabinet.   Lees verder


12 juli 2022

​Cao Rijk getekend

Op maandag 11 juli is de nieuwe cao voor rijksambtenaren ondertekend door alle partijen waaronder de CMHF. De nieuwe cao heeft een looptijd tot 1 juli 2024. De achterbannen van de bonden hebben met een grote meerderheid ingestemd met het resultaat.  Lees verder


23 juni 2022

Akkoord cao Rijk

Partijen bij de cao Rijk hebben een akkoord bereikt. Evenals bij de andere kabinetssectoren heeft het akkoord een lange looptijd met een gedifferentieerde loonstijging. De gemiddelde loonstijging gedurende de looptijd van 27 maanden bedraagt net geen 9%; voor de achterban van de CMHF gaat deze richting 8%. Naast deze verhoging van de schaalbedragen krijgen de rijksambtenaren tweemaal een uitkering van 450 euro (eind 2022 resp. april 2023).  Lees verder


16 juni 2022

Pensioenlabel: grip op arbeidsvoorwaarde pensioen

Grip op je pensioen: dat zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. De VCP vindt daarom dat er een Pensioenlabel moet komen, waarmee je in één oogopslag kunt zien hoe de arbeidsvoorwaarde pensioen is geregeld. Het Pensioenlabel geeft net als een energielabel helder inzicht in wat je later aan pensioen kunt verwachten.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: