Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

27 maart 2017

Professionals in Debat over de Normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap

Op 20 april a.s. organiseert de Sector Rijk van de CMHF en de Stichting Beroepseer een Professionals in Debat (Pid) bijeenkomst over de normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap. Sperkers zijn Luc Janssen (advocaat ambtenaren- en arbeidsrecht bij Capra Advocaten) en Dennis Baegen (Douane, lid van het GO Belastingdienst). Komt u ook? ..............   Lees verder


24 maart 2017

VCP: ​Laat middengroepen profiteren van overschot

Het nieuwe kabinet moet het overschot op de begroting gebruiken voor lastenverlichting voor de middengroepen, na de forse lastenverzwaringen van de afgelopen jaren. Ook zouden mensen meer ruimte moeten krijgen om te investeren in hun loopbaan, zodat zij in de toekomst verzekerd zijn van werk, met een vast inkomen en pensioen. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op de cijfers die het Centraal Planbureau (CPB) vandaag naar buiten heeft gebracht.....   Lees verder


20 maart 2017

Geen overeenstemming met bonden - Reorganisatie NVWA gaat toch door

​De werkgever heeft op 16 maart jl. het besluit genomen om de reorganisatie 2017 uit te voeren. Een reorganisatie die de opmaat is van vier jaar reorganiseren, met grote personele gevolgen. Ieder jaar komt er een nieuw reorganisatieplan en een nieuwe was-wordt lijst. We zijn al geruime tijd met de werkgever in gesprek over de reorganisatieplannen en met name de personele gevolgen. We komen van heel ver! Aanvankelijk had de NVWA een reorganisatie voor ogen waarbij slechts de kanteling van de organisatie centraal stond, de gevolgen voor de medewerkers volgens de werkgever te verwaarlozen waren en de Verkorte procedure van de Leidraad voor reorganisaties volstond. Dat betekende onder andere  Lees verder


16 maart 2017