Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

2 juli 2020

VCP Young Professionals: Pensioenlabel moet er snel komen

VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van de VCP, doet een oproep om snel met een Pensioenlabel te komen. Met zo’n Pensioenlabel kunnen werknemers straks in één oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. “Het wordt tijd dat een dergelijk label er komt en (jonge) professionals helder inzicht krijgen in hun arbeidsvoorwaarde pensioen”, aldus Anne Buningh, pensioenwoordvoerster van VCP YP.   Lees verder


30 juni 2020

VCP: Compensatie doorsneesystematiek: forse schadepost dreigt

Een arbeidsmarkt die op slot gaat, werknemers die niet meer van baan durven te veranderen, een collectieve schadepost van tientallen miljarden euro’s. Dit staat Nederland allemaal te wachten als de uitwerking van het Pensioenakkoord in zijn huidige vorm door de Tweede Kamer komt. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft grote moeite met de manier waarop het compensatievraagstuk nu op papier staat. De VCP heeft de gevolgen in kaart gebracht in een speciaal gemaakte infographic en roept de Tweede Kamer op om met een oplossing te komen.  Lees verder


29 juni 2020

Helaas nog geen resultaat onderhandelingen cao Rijk

De bonden hebben de afgelopen weken met de werkgever onderhandeld over de nieuwe cao Rijk. De huidige cao loopt op 1 juli af. Het zijn bijzondere tijden. De bonden en de werkgever willen daarom een korte, eenvoudige cao. Maar de onderhandelingen over het loon verlopen stroef.  Lees verder


22 juni 2020

Stukken uitwerking Pensioenakkoord openbaar

Op verzoek van de VCP heeft minister Koolmees (SZW) de stukken rond de uitwerking van het Pensioenakkoord naar de Tweede Kamer gestuurd. De stukken zijn nu voor iedereen na te lezen.   Lees verder


19 juni 2020

VCP zegt geen ja tegen uitwerking Pensioenakkoord

De VCP zegt geen ja, maar ook geen nee tegen de uitwerking van het Pensioenakkoord. Ondanks kansrijke onderdelen, zoals het nieuwe pensioencontract, heeft de VCP grote zorgen rond de compensatie van de zogeheten doorsneesystematiek.   Lees verder


19 juni 2020

VCP onderhandelaar Stegers bij BNR Nieuwsradio

Heeft u vanochtend de uitleg van VCP onderhandelaar Ruud Stegers gemist bij BNR nieuwsradio? Luister hier naar zijn verhaal  Lees verder


16 juni 2020

VCP webinar uitwerking Pensioenakkoord

De achterban van de VCP buigt zich deze week over de uitkomsten van de uitwerking van het Pensioenakkoord. Dinsdag zijn vertegenwoordigers van de VCP-organisaties nader geïnformeerd. Woensdag 17 juni organiseert de VCP van 14 tot 16 uur een webinar voor individuele leden van de aangesloten organisaties.  Lees verder


15 juni 2020

cao-overleg Rijk gestart

Vorige week zijn de cao-onderhandelingen binnen de sector Rijk hervat na enige tijd te zijn opgeschort als gevolg van Corona. De eerste keer was digitaal, vanaf deze week wordt het weer fysiek bijeen. Beide partijen beogen een korte cao die beleidsarm is. Meer concreet: korte looptijd, weinig onderwerpen, m.a.w. een soort “corona-cao”. De werkgever heeft zijn inzet reeds gecommuniceerd via intranet (bijgaand). De bonden hebben een aantal speerpunten aangegeven in de eerste digitale ronde.   Lees verder


13 juni 2020

Uitwerking Pensioenakkoord

Gezamenlijke uitwerking Pensioenakkoord afgerond Een jaar geleden, op 5 juni 2019, werd het pensioenakkoord afgesloten door sociale partners en het kabinet. Dit akkoord bevat belangrijke bepalingen over de AOW en zwaar werk en geeft richting aan een nieuw pensioenstelsel voor de toekomst. Het afgelopen jaar hebben partijen onder leiding van een stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van werknemers- en werkgeversorganisaties, gezamenlijk de uitwerking van het pensioenakkoord ter hand genomen. Daarbij waren de afgesproken doelen leidend. Kabinet en sociale partners hebben het pensioenakkoord samen uitgewerkt binnen de eerder vastgestelde doelen. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar een nieuw pensioenstelsel  Lees verder


12 juni 2020

Pensioenen: Achterban bepaalt of we kunnen instemmen en of uitwerking voldoende is

De VCP is verrast over de conclusie die de media trekken over een akkoord bij de pensioenonderhandelingen. De gesprekken zijn inderdaad afgerond, nu moet er weging plaatsvinden.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: