Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

25 mei 2018

Bonden: Minister Ollongren komt eindelijk met loonbod voor rijksambtenaren - acties nog niet van de baan

25 mei - vanmiddag heeft Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, een handreiking gedaan richting vakbonden FNV Overheid, Ambtenarencentrum, CNV Overheid en CMHF. 'Onder druk wordt alles vloeibaar, blijkt maar weer eens', reageert Marco Ouwehand van FNV Overheid namens de bonden.  Lees verder


24 mei 2018

Actie cao Rijksambtenaren: overleg binnen het Rijk wordt stilgelegd

Het ultimatum dat de vakbonden aan minister Ollongren had gesteld om met een loonbod te komen, is verlopen. En nog steeds is er vanuit de minister geen loonbod gedaan. Daarom wordt met ingang van 29 mei het overleg binnen het Rijk stilgelegd.  Lees verder


14 mei 2018

​Bonden willen disciplinair onderzoek naar plichtsverzuim brandweercommandant Amsterdam Amstelland

Vandaag hebben vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, de Sector LO van de CMHF *) en BVB een brief gestuurd aan het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland (VRAA). Ze roepen het bestuur op tot een onafhankelijk onderzoek naar het plichtsverzuim van de brandweercommandant van de VRAA, Leen Schaap, vanwege zijn recente uitlatingen in de media over de Amsterdamse brandweer.  Lees verder


14 mei 2018

Uitslag verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP bekend

De CMHF heeft zowel in de kiesgroep van de actieven als in die van de pensioengerechtigden een zetel behaald.   Lees verder


14 mei 2018

Bonden: Ultimatum inzake cao Rijksambtenaren verlopen, acties volgen

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is niet tegemoetgekomen aan de looneis van de vakbonden inzake een nieuwe cao. Ze heeft geen 3,5% loonsverhoging over voor haar eigen ambtenaren. De bonden hadden haar twee weken geleden daartoe opgeroepen in hun ultimatum. In haar reactie schrijft de minister dat 'er een gat zit tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld'. Ze doet nog steeds geen enkel bod.  Lees verder


1 mei 2018

Bedankt voor uw stem!

30 april was de laatste dag dat u kon stemmen op de kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan ABP. Voordat de uitslag op 14 mei bekend wordt, willen wij hierbij in ieder geval iedereen die zijn/haar stem op één van de CMHF-kandidaten heeft uitgebracht, hartelijk bedanken voor het vertrouwen.   Lees verder


26 april 2018

Acties onvermijdelijk bij rijksambtenaren

Minister Ollongren weigert nog steeds een loonbod te doen. De vakbonden bij de rijksoverheid hebben daarom vandaag een ultimatum gesteld. Al sinds februari blijft een loonbod uit. Hoewel het kabinet heeft opgeroepen tot een loonsverhoging, geldt dit blijkbaar niet voor rijksambtenaren. In het ultimatum stellen de bonden dat de minister voor 14 mei tegemoet moet komen aan de eis voor een loonsverhoging van 3,5% met een bodem van €1000,-. Als de minister weigert volgen er acties.   Lees verder


25 april 2018

Heeft u al gestemd op onze kandidaten in het Verantwoordingsorgaan ABP

Van 3 tot en met 30 april kunt u stemmen voor het Verantwoordingsorgaan ABP. De CMHF informeert u hier graag over. Wat is en doet bijvoorbeeld het Verantwoordingsorgaan?   Lees verder


19 april 2018

​VCP bezet tweede zetel in de SER

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft een tweede zetel gekregen in de Sociaal Economische Raad (SER). Tijdens de raadsvergadering van komende donderdag zal de VCP voor het eerst zijn tweede zetel innemen. “Nu zijn we nog beter in staat om de stem van de professional te laten horen”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.  Lees verder


9 april 2018

​Sector Rijk biedt collectief alternatief voor vervallen Anw-compensatie

De huidige Anw-compensatie van ABP vervalt per 1 mei 2018. Mede op verzoek van de bonden, heeft het ministerie van BZK namens Sector Rijk afspraken gemaakt met verzekeraar elipsLife voor een collectieve Anw-hiaatverzekering voor het personeel van de Sector Rijk en de Rechterlijke Macht.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: