Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 mei 2017

Doe je mee aan het belevingsonderzoek?

Eind mei 2017 start een grootschalig landelijk onderzoek naar de beleving van repressieve brandweermensen. Wij vragen alle repressieve collega’s, zowel beroeps als vrijwillig, hun mening te geven over belangrijke ontwikkelingen binnen de brandweer. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat zoveel mogelijk repressieve collega’s meedoen.  Lees verder


28 april 2017

Voorzitter CMHF, drs. R.T.B. (Reginald) Visser, koninklijk onderscheiden

De voorzitter van de CMHF, drs. R.T.B. (Reginald) Visser is woensdag 26 april 2017 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.   Lees verder


23 april 2017

NU’91 wijst eindbod cao ziekenhuizen af

Nieuws vanuit NU'91: 'We moeten jullie helaas melden dat er nog lang geen nieuwe cao voor de ziekenhuizen is. NU’91 heeft het eindbod dat de werkgevers in de ziekenhuizen (NVZ) vrijdag 7 april hebben gedaan voor een nieuwe cao ziekenhuizen resoluut afgewezen. NU’91 is teleurgesteld in dit schamele eindbod van werkgevers dat op geen enkele wijze tegemoet komt aan de inzet die wij namens jullie hebben gedaan......   Lees verder


21 april 2017

Werkgevers koersen op onzekerheid - Vakbonden schorten alle overleggen op

Vrijdag hebben werkgevers opnieuw geweigerd om de afspraken na te komen die zekerheid bieden voor mensen die zonder werk zitten. Daarom schorten de vakbonden FNV, CNV en VCP alle centrale overleggen met de werkgeversorganisaties tot nader order op. Nic van Holstein (voorzitter VCP): ‘Het is nu aan werkgevers om aan afspraken uitvoering te geven. Ze kunnen nu niet op de rem gaan trappen. Nederland staat voor een keuze. Gaan we door met de race naar beneden, waarin mensen tegen elkaar worden uitgespeeld en er steeds harder wordt geconcurreerd op arbeidsvoorwaarden? Of bouwen we verder aan een sociaal en rechtvaardig Nederland? Wij kiezen voor dat laatste.’   Lees verder


21 april 2017

Nog geen nieuw VWNW-beleid

Nieuws uit de Sector Rijksoverheid: Zoals u weet onderhandelden we de afgelopen tijd over een Van Werk naar Werk beleid. Het Van Werk naar Werk beleid compenseert de negatieve gevolgen van organisatieveranderingen en zorgt dat medewerkers waarvan het werk vervalt begeleid worden naar ander werk, waardoor reorganisatieontslag voorkomen wordt. De bonden verwachten ...  Lees verder


6 april 2017