Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

18 oktober 2017

Wie wordt de nieuwe Professional van het Jaar 2017?

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 23 november de Professional van het Jaar. Wellicht wordt dat iemand uit onze eigen organisatie! De meer dan vijftig organisaties die bij de VCP zijn aangesloten worden opgeroepen binnen hun achterban op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor de Professional van het Jaar. Het voordragen van kandidaten kan tot 1 november via info@vcp.nl.  Lees verder


12 oktober 2017

Betere positie van beroepsgroepen in de cao voor gelijk speelveld vast/flex

Het beroep in de sector- of bedrijfscao meer positie geven, draagt bij aan een gelijk speelveld tussen vaste en flexibele arbeidscontracten. Dat is een conclusie in ‘Het beroep in de cao. Een verkenning naar de mogelijkheden van een beroepencao’ van SFA en CAOP.  Lees verder


12 oktober 2017

Sociale partners in de sector Defensie bereiken arbeidsvoorwaarden onderhandelaarsresultaat!

Hierbij maken de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel in de sector Defensie (SCO), waar alle binnen de sector Defensie actieve vakbonden bij zijn aangesloten, bekend dat op 12 oktober 2017 er (eindelijk) een onderhandelaarsresultaat is bereikt voor de sector Defensie.  Lees verder


11 oktober 2017

Ondertekening cao Rijk 2017

Partijen in het Sectoroverleg Rijk (SOR) hebben een resultaat bereikt over de cao Rijk voor dit jaar. Partijen achten het wijs dit jaar een “tussen-cao”af te sluiten met enkel een loonstijging om vervolgens de focus volledig te richten op 2018   Lees verder


10 oktober 2017

‘Vertrouwen in de toekomst’

Na lezing van het regeerakkoord ziet de CMHF, als vertegenwoordiger van de middelbare en hogere ambtenaren, dat er eindelijk weer aandacht is voor de positie van de middengroepen na jaren van achteruitgang. Deze aandacht beoordeelt zij als positief.   Lees verder


28 september 2017

(Kader)ledenmiddag over beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk

Op 26 oktober a.s. organiseert de Sector Rijk van de CMHF een (kader)ledenmiddag over o.a. beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk. Deze middag is niet alleen bedoeld voor de CMHF-Sector Rijk-Kaderleden, maar ook voor alle 'gewone' leden en ook voor niet-leden van de CMHF. We zien u graag 26 oktober in Den Haag om met u in gesprek te gaan.  Lees verder


27 september 2017

Wie wordt de nieuwe Professional van het Jaar 2017?

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 23 november de Professional van het Jaar. Wellicht wordt dat iemand uit onze eigen organisatie! De meer dan vijftig organisaties die bij de VCP zijn aangesloten worden opgeroepen binnen hun achterban op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor de Professional van het Jaar. Het voordragen van kandidaten kan tot 1 november via info@vcp.nl.....  Lees verder


27 september 2017

Ledenraadpleging onderhandelaarsakkoord CAO Gemeenten

Tot 25 september j.l. konden de leden van de vakbonden hun stem ter goedkeuring van de CAO uitbrengen. Dat hebben de leden van de CMHF relatief in grote getale gedaan, waarvoor veel dank. Maar liefst 98% van de stemmen hebben hun fiat gegeven. Inmiddels is het akkoord door alle partijen geaccordeerd. De definitieve versie treft u hier aan.   Lees verder


21 september 2017

Surfen op Drijfzand

Jongeren zijn een bron van vernieuwing en inspiratie in overheidsorganisaties. Ze stellen vragen die anderen niet meer stellen, helpen verouderde patronen te doorbreken en nemen organisaties mee in de wereld van nieuwe technologie. Althans, dat is de verwachting. Daartegenover staan de teleurstellende feiten dat jongeren relatief vaak en weer snel vertrekken bij de overheid. Het voedde de nieuwsgierigheid van vijf professionals, allen actief betrokken bij jonge ambtenaren. Zij gingen op zoek naar   Lees verder


21 september 2017

​Finalisten Beste Overheidsorganisatie 2017 bekend

De drie finalisten voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 zijn bekend. Staatsbosbeheer, Waterschap Brabantse Delta en Stadsregio Parkstad Limburg gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 20 november aanstaande wordt gehouden in de Ridderzaal. De jury, onder voorzitterschap van de burgemeester van Utrecht en VNG-voorzitter Jan van Zanen is onder de indruk van de kwaliteit van de drie finalisten. De organisaties staan dicht bij de burger en bouwen aan samenwerkingsverbanden met de externe omgeving. Daarnaast spelen de organisaties goed in op een veranderende samenleving en scoren zij hoog in het centraal stellen van hun opgaven.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: