Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

20 april 2012

Cao-onderhandelingen PostNL weer opgeschort

Na de hervatting van de onderhandelingen op 14 februari 2012, is het overleg opnieuw opgeschort. Aanleiding is dat PostNL alleen over de cao wil spreken als ook de pensioenregeling wordt besproken. De bonden willen de pensioenregeling pas ... Lees verder


20 april 2012

Cao-inzet bonden bij KPN

Onlangs hebben de 4 bonden die bij KPN aan de cao-onderhandelingen deelnemen, hun inzet daarvoor in een gezamenlijke brief aan de werkgever bekend gemaakt.> Lees de cao-inzet van de bondenLees verder


20 april 2012

Medewerkers provincies wijzen cao-eindbod massaal af

Medewerkers van de provincies wijzen het eindbod van werkgeversorganisatie Inter Provinciaal Overleg (IPO) massaal af. Dit blijkt uit een raadpleging van CMHF, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, waaraan de afgelopen 2 weken 3.000 medewerke... Lees verder


20 april 2012

Dankzij u: 94% staat achter eisen voor cao Gemeenten

Maar liefst 94% van 14.000 gemeenteambtenaren ondersteunt nog steeds de cao-eisen van de bonden: werkzekerheid, kwaliteit van werk en koopkrachtbehoud. Dat is de duidelijke uitslag van het referendum waarin u de afgelopen 2 weken uw mening... Lees verder


18 april 2012

VMHP: Bonden en minister blijven in gesprek

Op dinsdagavond 17 april hebben de voorzitters van de NPB, ACP, VMHP en ANPV opnieuw informeel met topambtenaren van minister Opstelten gesproken over mogelijkheden om de vastgelopen cao-onderhandelingen met succes vlot te trekken. Anders ... Lees verder


17 april 2012

Voorstel deeltijd hoger onderwijs is ondoordacht

Staatssecretaris Zijlstra geeft in zijn brief aan de Tweede Kamer van 30 maart 2012 aan dat het aanbod van de deeltijdstudies in het hoger onderwijs afneemt, net als het aantal deeltijd studenten. Ook de FvOv maakt zich hierover zorgen. We... Lees verder


16 april 2012

Gesprekken politie-cao leveren nog geen resultaat op

Minister Opstelten (VenJ) en de onderhandelaars van de 4 landelijke politiebonden hebben donderdag 12 april opnieuw informeel met elkaar gesproken over het cao-conflict dat eind februari is ontstaan. Ook dit tweede orinterende gesprek heef... Lees verder


16 april 2012

Bijeenkomsten over eindresultaat met positief advies

Zoals eerder gemeld is voor de cao Waterschappen een eindresultaat bereikt dat de CMHF met een positief advies voorlegt aan de leden. Binnenkort ontvangt u een oproep om hierover te stemmen. Voor die tijd organiseren de bonden regionale bi... Lees verder


12 april 2012

Brief politievakbonden aan minister Opstelten over cao-overleg

Er circuleren diverse verhalen over de inzet van de politiebonden om tot een nieuwe cao Politie te komen. Hierbij worden sommige zaken niet goed voor het voetlicht gebracht. De voorzitters van de bonden hebben nu een brief gestuurd aan min... Lees verder


10 april 2012

MD-schouw niet geldig

De VMHP heeft samen met de ACP en NPB in het CGOP over de MD schouw een succes behaald. De bonden claimden overleg over het nieuwe MD beleid dat door het bureau LMD is ontwikkeld. In het vorige overleg dreigde dit onderwerp uit te monden i... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: