Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

4 mei 2012

Demissionair minister Spies dringt aan op intrekken loonsverhoging gemeenten

Demissionair minister Spies (BZK) vindt dat de gemeenten de loonsverhoging uit de onlangs bereikte cao moeten herzien. Volgens mevrouw Spies geeft de loonsverhoging een verkeerd signaal omdat het begrotingsakkoord tussen VVD, CDA, D66, Gro... Lees verder


3 mei 2012

Politie mag langzaam rijden

De langzaam-rijdenacties aan het einde van de middag van de politievakbonden in Rotterdam, Den Haag en Dordrecht mogen doorgaan. De kortgedingrechter in Utrecht heeft de eis van de korpsbeheerders om de acties te verbieden, afgewezen.Volge... Lees verder


3 mei 2012

Ontwikkelingen cao-traject provincies

Van 4 tot en met 16 april kon u uw mening geven over het eindbod van werkgeversorganisatie Inter Provinciaal Overleg (IPO). De uitslag was helder en duidelijk: 89% van de provincieambtenaren heeft het eindbod afgewezen! Ongeveer 3.000 mede... Lees verder


24 april 2012

VMHP: Vorming nationale politie moet doorgaan

De breuk in het Catshuisberaad luidt een onzekere periode in, ook voor de politie. Of de Nationale Politie volgens de geplande tijdslijn van start kan gaan hangt af van de Eerste Kamer. De vakbonden zijn unaniem van mening dat vertraging z... Lees verder


23 april 2012

Beloningsonderzoek AWVN: Politiespecifieke elementen weer niet meegenomen

Nieuwssite Nu.nl berichtte afgelopen vrijdag over een nieuw beloningsonderzoek bij de politie door werkgeversorganisatie AWVN. Minister Opstelten (V&J) stelt op basis van de uitkomsten van dit nieuwe onderzoek "dat politiemensen zeker niet... Lees verder


23 april 2012

Nieuwe cao Gemeenten biedt ruimte voor heroverweging cao-inzet politie

De politiebonden VMHP, ACP, ANPV enNPB hebben kennisgenomen van de op vrijdagavond 20 april gesloten cao Gemeenten. De inhoud daarvan (onder andere een structurele loonsverhoging van 2% in 2012) is voor de bonden reden genoeg om op vandaag... Lees verder


23 april 2012

Overleg sociaal beleid Rijk vervolgd

De gezamenlijke vakbonden hebben op donderdag 19 april opnieuw met de werkgever gesproken over het benodigde sociaal beleid in de komende periode. De verkenning is constructief geweest. Er zijn verschillende varianten de revue gepasseerd.C... Lees verder


23 april 2012

Cao gemeenten bevordert mobiliteit en modernisering sector

De VNG en de bonden hebben vrijdag een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao gemeenten. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 juni 2011 en loopt tot 31 december 2012 en geldt voor bijna 180.000 gemeenteambtenaren. Deze cao z... Lees verder


20 april 2012

Drukbezochte kaderdag van sector Rijk

Een mooie opkomst gisteren in Den Haag bij de kadermiddag voor de sector Rijk. Zo'n 50 aanwezigen hoorden hoe onder andere Henk Hiemstra van ABP uitleg gaf over de consequenties van bepaalde arrangementen, zoals met gedeeltelijk pensioen g... Lees verder


20 april 2012

Cao-onderhandelingen PostNL weer opgeschort

Na de hervatting van de onderhandelingen op 14 februari 2012, is het overleg opnieuw opgeschort. Aanleiding is dat PostNL alleen over de cao wil spreken als ook de pensioenregeling wordt besproken. De bonden willen de pensioenregeling pas ... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: