Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 februari 2012

Onderhandelingen cao Politie opgeschort

De VMHP en de andere politiebonden hebben gisteren het overleg met het ministerie van Veiligheid en Justitie over een nieuwe cao Politie opgeschort."Na meerdere overlegrondes, waarbij het er soms hard aan toeging, moeten we concluderen dat... Lees verder


10 februari 2012

Adviesbureau topambtenaren dringt externe inhuur terug

De rijksoverheid heeft sinds anderhalf jaar een eigen adviesbureau. Dit bureau, Topconsult, levert topambtenaren voor complexe adviesopdrachten en als interim-managers. Doel is om de externe inhuur bij het Rijk te verminderen.De adviseurs ... Lees verder


10 februari 2012

Georganiseerd Overleg hervat

Op 8 februari hebben Defensie en de Centrales voor Overheidspersoneel gesproken over eventuele hervatting van het Georganiseerd Overleg. Dit overleg was door de Centrales opgeschort in afwachting van een standpunt van de minister van Defen... Lees verder


7 februari 2012

Cao-overleg provincies vastgelopen

Na negen maanden is het nu definitief duidelijk: de provincies zijn niet bereid een acceptabele cao af te spreken. Vanaf voorjaar 2011 probeerden de gezamenlijke bonden het overleg te starten. Dit ging vanaf begin af aan moeilijk. We miste... Lees verder


7 februari 2012

CMHF stelt ultimatum na onwil VNG

CMHF heeft een ultimatum gesteld aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De werkgever van ruim 180.000 gemeenteambtenaren krijgt tot uiterlijk 14 februari de tijd om tegemoet te komen aan onze wensen: werkzekerheid, koopkrachtbe... Lees verder


3 februari 2012

Cao hbo loopt ongewijzigd door

Vakbonden en werkgevers in het hbo hebben in het weekend van 27 op 28 januari constructief onderhandeld over vernieuwing van de cao hbo. De looptijd van de huidige cao is op 1 februari 2012 geindigd.Partijen hebben vastgesteld dat zij meer... Lees verder


3 februari 2012

Sourcing: de oplossing voor Defensie?

Op 2 februari heeft de minister van Defensie een sourcingbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin geeft hij aan wat zijn toekomstplannen zijn met een aantal ondersteunende diensten van Defensie. Voor wat betreft de minister kunnen deze ... Lees verder


2 februari 2012

Oprichting arbeidsmarktplatform po

Op 17 januari is het arbeidsmarktplatform po opgericht. Het secretariaat wordt belegd bij het CAOP. Het arbeidsmarktplatform is van en voor de sector po. Door vraaggestuurd te werken, goede initiatieven te stimuleren en te faciliteren en s... Lees verder


2 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren zijn vastgelopen

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren zijn vastgelopen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt op geen enkele manier tegemoet aan onze eisen.De bonden eisen werkzekerheid, koopkrachtbehoud en meer inve... Lees verder


1 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren hervat

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden gaan woensdag weer verder praten over de cao voor de 180.000 gemeenteambtenaren.PijnpuntenDe onderhandelingen liepen vorig jaar mei vast en in het najaar hebben gemeenteambtenaren d... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: