Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

29 maart 2012

Negatief stemadvies cao Provincies

De afgelopen tijd hebben Abvakobo FNV, CNV Publieke Zaak en de CMHF zich ingespannen voor een eerlijke cao voor de provincieambtenaren. Ondanks alle inspanningen komt het Interprovicinaal Overleg (IPO) in het eindbod niet tegemoet aan de e... Lees verder


26 maart 2012

Dreigend conflict over MD-schouw

De VMHP heeft in het CGOP, samen met de ACP en NPB, bij de minister aangegeven dat er overleg moet komen over het nieuwe management development (MD-)beleid en de Personeelsschouw.De VMHP hoort van vele kanten van haar leden dat er gesprekk... Lees verder


26 maart 2012

MHP-Platform Schiphol opgericht

Op 1 januari jl. is het MHP-Platform Schiphol formeel opgericht. Binnen dit platform zijn de volgende MHP-verenigingen actief betrokken:NVLT (Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici)UNC (Unie van Nederlands Cabinepersoneel)De Unie (g... Lees verder


26 maart 2012

Arbeidsmarkt VO: tekorten en overschotten

Het tekort aan leraren in het VO zal tot 2016 sterk toenemen. Maar door regionale verschillen in de krimp van het leerlingaantal zal er niet alleen sprake zijn van tekorten, maar ook van overschotten op de arbeidsmarkt.Dat blijkt uit de Ar... Lees verder


26 maart 2012

Eerste Kamer, keur wetsvoorstel 1040 uur af

Eerste Kamerleden kregen vorige week het dringende advies het impopulaire wetsvoorstel Onderwijstijd af te keuren.Docenten, schoolleiders en vertegenwoordigers van bonden, werkgevers en het LAKS voerden een stevige discussie met de senator... Lees verder


25 maart 2012

Stijging ziekteverzuim in het PO

In opdracht van het Vervangingsfonds heeft CAOP Research onderzoek gedaan naar de oorzaken van de recente stijging van het ziekteverzuim in het primair onderwijs. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de stijging van het ziek... Lees verder


20 maart 2012

Bonden schorten overleg RUDs op

De bonden hebben GS van alle provincies laten weten dat zij het overleg over de regionale uitvoeringsdiensten (RUDs) opschorten. Dat is de eerste actie waarmee de bonden proberen alsnog een cao af te dwingen, nu het cao-overleg bij de prov... Lees verder


16 maart 2012

Dynamiek op arbeidsmarkt primair onderwijs beperkt

De dynamiek op de arbeidsmarkt in het primair onderwijs is beperkt. De meeste medewerkers blijven in het po werken. Dit blijkt uit de 'Analyse instroom en doorstroom primair onderwijs die op verzoek van de sociale partners in het primair o... Lees verder


16 maart 2012

Bouw mee aan professionele ruimte in het VO

Heeft u, als leraar in het voortgezet onderwijs, voldoende professionele ruimte? Met andere woorden: heeft u zeggenschap over uw werk en verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van uw werk? Voldoende professionele ruimte helpt de positie va... Lees verder


14 maart 2012

Studieschuldenteller gelanceerd

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft in samenwerking met de MHP een studieschuldenteller gelanceerd. Op de Technische Universiteit van Delft is op 13 maart jl. een groot scherm opgesteld, waarop de toename van de studieschuld g... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: