Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

22 mei 2012

Nieuwe cao voor onderzoekinstellingen

Dit is een gezamenlijk bericht van werknemersorganisaties AC/FBZ, VAWO/CMHF en CNV Publieke Zaak in de onderzoeksector en van de .De Werkgeversvereniging Onderzoekinstellingen en de werknemersorganisaties AC/FBZ, VAWO/CMHF en CNV Publieke ... Lees verder


21 mei 2012

Wetsvoorstel onderwijstijd vo voorlopig van politieke agenda

Demissionair minister Van Bijsterveldt heeft aan de Eerste Kamer aangegeven dat de eventuele afhandeling van het wetsvoorstel Onderwijstijd VO wordt overgelaten aan een nieuw kabinet. In 2012/2013 verandert er dus niets aan de urennormen e... Lees verder


15 mei 2012

Politiebonden en minister Opstelten hervatten cao-onderhandelingen

De politievakbonden ACP, NPB, VMHP en ANPV en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie (VenJ) hervatten op korte termijn de formele cao-onderhandelingen. De politievakbonden en de minister hebben er vertrouwen in dat verdere onderhand... Lees verder


14 mei 2012

Nieuw: vacatureplatform voor VO

De onderwijsbonden en de VO-Raad hebben gezamenlijk een vacatureplatform gelanceerd voor het voortgezet onderwijs: VObanen.nl. Dat is bedoeld voor docenten en onderwijsondersteuners.VObanen.nl is een van de initiatieven van VOION, het nieu... Lees verder


14 mei 2012

Korter wachtgeld voor burgemeesters

De wachtgeldregeling voor burgemeesters wordt met 10 maanden ingekort. De huidige maximumduur van 4 jaar voor het krijgen van wachtgeld wordt bekort tot de maximale uitkeringsduur op grond van de Werkloosheidswet (WW). Op grond van de WW k... Lees verder


11 mei 2012

Stemming over het onderhandelaarsakkoord cao Waterschappen

De CMHF heefthet resultaat met een positief advies aan de leden voorgelegd.Tot en met10 mei kon u via de mail aangeven of u wel of niet kunt instemmen met dit akkoord.> Lees de brief van de bonden> Lees de tekst van het principeakkoordLees verder


11 mei 2012

Stemming over onderhandelaarsakkoord cao gemeenten

De CMHF heefthet resultaat van bijna een jaar van onderhandelingen met een positief advies aan de leden voorgelegd.Tot en metdonderdag 10 mei kon u via de mail aangeven of u wel of niet kunt instemmen met dit akkoord.Lees verder


10 mei 2012

VNG legt cao gemeenten positief voor aan leden

Het VNG-bestuur heeft vandaag unaniem besloten het principeakkoord voor de cao gemeenten voor te leggen aan haar leden. Het bestuur legt daarmee de oproep van demissionair minister Spies(BZK), om het cao-akkoord open te breken en de daarin... Lees verder


9 mei 2012

Politiewet niet controversieel

De Eeerste Kamer heeft vandaag besloten dat het ontwerp van de nieuwe Politiewet niet controversieel verklaard wordt.De VMHP is daar blij mee en kijkt uit naar de inhoudelijke hoorzittingin de Eerste Kamer op 15 mei 2012.Lees verder


9 mei 2012

Pioniersdagen en 5000 euro voor goede ideen van leraren primair onderwijs

Inschrijven tot 1 augustus!Juist leraren hebben goede ideen om hun school te verbeteren. Maar waar halen zij extra steun en tijd vandaan? Het Programma Onderwijs Pioniers po biedt twintig leraren(teams) de kans en de stimulans om hun goede... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: