Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

13 juli 2012

Onrust op de Vrije Universiteit

Onder de medewerkers van de VU leeft grote ongerustheid over voorgenomen reorganisaties. Er is een protestgroep 'Verontruste VU-ers' opgericht. Bij een overleg van CvB en or bevolkten 200 verontruste VU-medewerkers de publieke tribune. Ron... Lees verder


13 juli 2012

Overleg cao en sociaal plan PostNL

Begin juli hebben de vakorganisaties, waaronder de VPP, intensief met PostNL gesproken over de cao 2012 en de pensioenproblematiek. Er is voornamelijk gesproken over een toekomstige pensioenregeling voor PostNL die de medewerkers voldoende... Lees verder


12 juli 2012

Eerste Kamer behandelt passend onderwijs op 11 september

De behandeling van de wetsvoorstellen passend onderwijs en kwaliteit in het speciaal onderwijs is verplaatst naar 11 september 2012. Oorspronkelijk stond de behandeling op dinsdag 3 juli gepland. Vanwege de drukke agenda van de Eerste Kame... Lees verder


10 juli 2012

Cao-tekst voor provincies beschikbaar

Inmiddels is de tekst van de nieuwe cao 2011-2012 voor de provincies beschikbaar.> Lees de Cao Provincies 2011-2012Lees verder


9 juli 2012

CMHF teleurgesteld over uitblijven besluit minister Spies

De CMHF en de andere bonden in de Rijksoverheid zijn teleurgesteld dat het overleg over een nieuw Sociaal Beleid Rijk vastloopt op het uitblijven van een besluit van de minister.De vakbonden hebben vandaag aan de werkgever Rijk gemeld dat ... Lees verder


9 juli 2012

Unie van Waterschappen en bonden tekenen cao-akkoord

Vorige maand slaagden waterschappen en vakbonden erin een principeakkoord af te sluiten over een nieuwe cao voor 2012 en 2013.In vervolg daarop hebben vrijdag 6 juli de Unie van Waterschappen en de bonden (AbvaKabo FNV, CNV Publieke Zaak e... Lees verder


5 juli 2012

Minister Opstelten: 'Nationale Politie per 1 januari'

Voor minister Ivo Opstelten (Veiligheid) staat duidelijkheid voor de politie voorop, zo stelde hij in de Eerste Kamer. Hij wil dan ook vasthouden aan de invoeringsdatum van 1 januari komend jaar voor de Nationale Politie. De Senaat stemt v... Lees verder


4 juli 2012

Nieuwe leerstoel over professionalisering en mobiliteit van leraren

Op 1 januari 2013 start de Bijzondere Leerstoel Onderwijsarbeidsmarkt van het Instituut ReflecT van de Universiteit van Tilburg en het CAOP in Den Haag. Dit heeft staatssecretaris Zijlstra van OCW vandaag bekend gemaakt.De leerstoel wordt ... Lees verder


4 juli 2012

Cao-onderhandelingen KPN vastgelopen

Een structurele loonstijging voor 2012 blijft voor KPN onbespreekbaar. De vakbonden vinden deze opstelling van KPN onbegrijpelijk en hebben de onderhandelingen afgebroken.De onderhandelingen waren door vakorganisaties na een eerder afbreke... Lees verder


4 juli 2012

Tweede Kamer akkoord met inkorten Appa-uitkering

De Tweede Kamer heeft op 3 juli ingestemd met het wetsvoorstel Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers (Appa). Dit betekent dat de maximale duur van de wachtgeldregeling voor onder meer burgemeesters wordt ingekort van de huidi02ge 4 j... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: