Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

5 maart 2012

"Minister ziet kennelijk ruimte om acties te voorkomen"

Minister Opstelten (V&J) verwacht dat er geen acties komen van politiemensen. De bewindsman deed de opmerkelijke uitspraak vrijdagmiddag (2 maart) in de media naar aanleiding van het ultimatum dat de landelijke politievakbonden VMHP, ACP e... Lees verder


5 maart 2012

Politieacties om bezuiniging op veiligheid

De landelijke politievakbonden VMHP, ACP en NPB zijn vandaag om 12.01 uur tot actie overgegaan om tot een rechtvaardige cao Politie te komen. Deze stap bleek nodig nadat minister Opstelten (V&J) vanochtend niet bereid was om extra onderhan... Lees verder


5 maart 2012

Praktijkvoorbeelden voor inwerken leraren

Nieuwe leraren tot en met het derde jaar begeleiden. Starters een vakcoach en een docentcoach geven. Lesbezoek krijgen en zelf bij een collega kijken, een academie voor de begeleiding van leraren oprichten en video-opnames maken. Deze voor... Lees verder


1 maart 2012

Bonden zetten acties op scherp na vastlopen overleg

Tot teleurstelling van de politievakbonden is het niet gelukt om voor de afgesproken datum van 1 maart een akkoord met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie te bereiken over een nieuwecao Politie voor 2012. Ondanks eerdere toezeggi... Lees verder


28 februari 2012

Cao Politie: onderhandelingen nu echt in eindfase

De onderhandelaars van de politievakbonden hebben vandaag (dinsdag 28 februari) opnieuw langdurig en intensief onderhandeld met de topambtenaren van het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) over een nieuwe cao Politie. De partijen h... Lees verder


27 februari 2012

Cao-overleg politie gaat dinsdag verder

De onderhandelaars van de politievakbonden hebben vrijdag 24 februari opnieuw een dag intensief onderhandeld met de topambtenaren van het ministerie van V&J) over een nieuwe cao Politie. Belangrijkste onderwerpen waren ook dit keer de afbo... Lees verder


24 februari 2012

PostNL presenteert cao-inzet

Op 14 februari heeft PostNL in een toelichting aan de vakorganisaties de voorstellen gepubliceerd voor aanpassingen aan de pensioenregeling en de inzet voor een nieuw af te sluiten cao voor 2012.Volgens de VPP is het een zinloze missie om ... Lees verder


23 februari 2012

Bonden terug naar de leden: overleg over nieuwe cao BVE opgeschort

De bonden gaan hun leden raadplegen over de nieuwe cao BVE. Hoe kan de gewenste verbetering van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden via de cao worden bereikt?De cao BVE is sinds 31 maart 2011 afgelopen. Dat is alweer bijna een jaar... Lees verder


22 februari 2012

Onderhandelingen gaan verder in reservetijd

Na een schorsing van anderhalve week zitten de politiebonden vanaf vandaag (dinsdag 21 februari) weer met topambtenaren van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan tafel om te onderhandelen over een nieuwe politie-cao.De bonden hebbe... Lees verder


20 februari 2012

Minister biedt onderhandelingsruimte na ultimatum bonden

Minister Opstelten (V&J) biedt, naar aanleiding van het gezamenlijk ultimatum van de politievakbonden,nieuwe onderhandelingsruimte om tot een nieuwe cao politie te komen.De bewindsman gaf op 17 februari aan dat daarbij in het bijzonder naa... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: