Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

Lagere Overheden

30 november 2018

Bonden en VNG eens over omzetting CAR-UWO naar Cao Gemeenten

De CMHF heeft, samen met de andere bonden FNV en CNV, voorgenomen afspraken gemaakt met de VNG over de omzetting van de rechtspositie CAR-UWO naar de Cao Gemeenten. Er ligt een tekst klaar voor een cao gemeenten die volledig past binnen het civiele recht. De sector gemeenten is hiermee voorbereid op de ingang van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) per 1 januari 2020. Pas als de achterban is geconsulteerd en partijen zien dat er breed draagvlak is voor de omzetting, zullen de afspraken definitief zijn. CMHF is blij dat het gelukt is om tot een goede 1 op 1 omzetting te komen en dat we tijdig tot een resultaat zijn gekomen. De rechten van medewerkers worden door de overgang per saldo niet slechter en we zien zelfs verbeteringen. We liggen als sector op schema voor de overgang naar de cao gemeenten!   Lees verder


Links

en andere interessante zaken


Autumn School

A&O Provincie Academie

Een leeraanbod om even bij stil te staan

oktober 2018 - Herfst. De natuur neemt haar rust, om daarna in de lente weer uit te kunnen bloeien. Een mooi moment om even stil te staan bij de vraag hoe je gezond en gelukkig ouder wordt in je werk, om daarna weer vol energie aan de slag te gaan.

Met de Autumn School van de A&O Provincie Academie kun je als provinciemedewerker tot het einde van de herfst, 21 december 2018, gratis gebruik maken van onderstaand online leeraanbod.

Cursussen en webinars A&O ProvinciE-learning:

• Gezond en gelukkig 100 worden

• Conditie: fit zijn en fit blijven

• Je lichaam liegt nooit

• 5 tips voor een succesvolle werktoekomst

• Generatie Y

Nieuw deze Autumn school zijn de e-books van de A&O ProvinciE-bieb:

• Bewustzijn

• Stilstaan bij jezelf … en dan weer doorlopen

• Inclusie kent geen labels

• The little book of inspiration

• Am I happy with my direction?

Kijk op onze site voor meer informatie.


Kom lezen en leren in de A&O ProvinciE-bieb!

Wil je bijleren en je talenten nog verder ontwikkelen? Kom dan naar de A&O ProvinciE-bieb! Een gratis online kennisbron voor provinciemedewerkers met ruim 100 e-books die je nergens anders vindt.

Het pakket bevat unieke boeken over Persoonlijke Ontwikkeling, Carrièremanagement, Communicatie & Presentatie, Management & Strategie, Office Software en overige thema's die relevant zijn voor de sector provincies. Het aanbod is breed, voor ieder wat wils!

Het is mogelijk om de e-books direct te downloaden in pdf-formaat en te lezen op elke device. Terwijl je onderweg bent of gewoon thuis op de bank, kortom wanneer het je uitkomt.

Klik hier en ervaar het zelf.


Financiële Loopbaanplanner

voor alle provinciemedewerkers

Zélf keuzes maken in je loopbaan krijgt steeds meer aandacht. Voor het maken van deze keuzes is inzicht in de financiële consequenties van groot belang. In de cao Provincies is afgesproken dat aan alle provinciemedewerkers de Financiële Loopbaanplanner ter beschikking wordt gesteld. Een gratis, online, onafhankelijk instrument, eventueel aangevuld met een workshop of een persoonlijk adviesgesprek. Daarmee krijg je helder inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie van je huishouden.

Lees de brochure of bekijk het filmpje voor meer informatie of meld je direct aan op de financiele loopbaanplanner.


https://aenofondsenfestival.nl/

A&O fondsen festival 2018

Donderdag 4 oktober 2018 staat in het teken van het tweejaarlijkse A&O fondsen festival (voorheen HR-festival). Het festival is een samenwerking tussen de A&O-fondsen Gemeenten, Provincies en Waterschappen en geldt al jaren als hét festival voor professionals uit deze drie sectoren. De ontwikkeling van mens en organisatie is de rode draad in het aanbod aan workshops, activiteiten en lezingen. Op deze website vind je de laatste informatie over het programma van deze dag. Nieuwsgierig wat dit evenement in houdt? Kijk hieronder voor een impressie van de editie 2016. Erbij zijn? Plaats dit evenement alvast in jouw agenda.

Laat ook jouw stem gelden!

Meer informatie op de speciale website - klik hier


A&O Provincie Academie, hét leerplatform voor provinciemedewerkers

Op de A&O Provincie Academie staan alle cursussen en trainingen die het A&O-fonds Provincies aanbiedt. Dit zijn er op dit moment ongeveer tachtig!

In de academie vind je - naast het vertrouwde aanbod van A&O ProvinciE-learning - een cursusaanbod op het gebied van 'vitaliteit en gezondheid', om te investeren in je gezondheid en veilig werken. Deze cursussen zijn, zoals je van ons gewend bent, gratis.

Ook heb je direct toegang tot de VNG Academie. Hier worden onder andere cursussen op het gebied van de omgevingswet, sociaal domein, juridische zaken, HR, transformatie, lokaal bestuur en informatiebeleid aangeboden. De cursussen die vanuit de VNG Academie worden aangeboden zijn betaalde cursussen.

Een groot, divers aanbod op één site. Ga snel naar de A&O Provincie Academie!

Nieuwsbrieven A&O-fonds

en Magazine's

Meer nieuws over:

Deel deze pagina: