Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

31 augustus 2012

Nationaal Verkiezingsdebat Van goed naar geweldig onderwijs op 4 september

Op initiatief van de Stichting van het Onderwijs gaan diverse politici met elkaar in debat over de kwaliteit van het hele onderwijs. Dat gebeurt op dinsdag 4 september van 14.00 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) in het gebouw van het CAOP aan het Lange Voorhout 9 in Den Haag. Debatleider is Sijbolt Noorda, vicevoorzitter Stichting van het Onderwijs en voorzitter VSNU.Individuele partijpolitiek of gezamenlijke aanpak?Hoe kijken politici aan tegen de kwaliteit van ons onderwijs? Zien zij de urgentie van een hogere kwaliteit en zo ja, hoe denken zij die te bewerkstelligen? Is daar extra geld voor nodig of juist niet? Wat is hun toon richting het onderwijs en hoe kijken zij aan tegen een topdown- versus een bottom-up strategie? Zijn zij bereid zich los te maken van individuele partijpolitiek om samen met het onderwijs de kwaliteit over de hele linie te verhogen? Met een brede aanpak die een kabinetsperiode overstijgt? Welke ruimte krijgen de professionals daarin of moeten zij die vooral zelf nemen?Van goed naar geweldig onderwijsDe Stichting van het Onderwijs publiceert dinsdag een paper met de lessen die Nederland kan trekken uit onderzoek naar onderwijsstelsels in het buitenland die enorme stappen vooruit hebben gezet op het gebied van de onderwijskwaliteit. De Stichting van het Onderwijs doet daarmee n via het debat een beroep op de politiek om met het onderwijs een gerichte en samenhangende aanpak vast te stellen en zo de route van goed naar geweldig onderwijs te belopen.Programma

  • Inleiding over paper door Jaap Versfelt, McKinsey & Company
  • In vijf blokken debat over stellingen in wisselende samenstellingen: Ton Elias (VVD), Tanja Jadnanansing (PvdA), Michel Rog (CDA), Jasper van Dijk (SP), Paul van Meenen (D66) en Carola Schouten (CU)
  • Inleiden stellingen door onder meer Walter Dresscher (AOb), Patrick Banis (CNV Onderwijs), Kete Kervezee (PO-Raad) en Sjoerd Slagter (VO-raad)
  • Tussendoor ruimte voor stellen van vragen
Over de Stichting van het OnderwijsDe Stichting van het Onderwijs is een initiatief van de werkgevers- en werknemersorganisaties in het onderwijs. Hiermee vormen zij een platform, gericht op structureel overleg met de overheid, gevoed door de dialoog tussen de mensen uit het onderwijs zelf en hun directe partners (www.stichtingvanhetonderwijs.nl).AanmeldenVriendelijke verzoek aan journalisten om zich van te voren aan te melden via Ans Compaijen, persvoorlichter, viaa.compaijen@caop.nlof 06- 122 02 419.
 


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: