Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

30 oktober 2017

​Boeiende Kaderledenbijeenkomst CMHF Sector Rijk

Tijdens een recente bijeenkomst donderdag 26 oktober 2017 presenteerde Hugo Joustra van de Vereniging OnderwijsInspecteurs hoe een beroepsstandaard voor de Inspectie bijdraagt aan de kwaliteit en het werkplezier van inspecteurs. In een geanimeerde discussie werd duidelijk dat een dergelijk instrument ook voor andere inspectiediensten kan bijdragen aan meer duidelijkheid, ruimte en reflectie. Met een dergelijke standaard is ook voor diegene waar de inspectie zich op richt, duidelijk wat er verwacht kan worden als een inspecteur langs komt.

In dit specifieke geval betreft het dan de schoolleiding en de raden van bestuur van scholen.

Daarna ging Maurits Hoenders van de CMHF en de Stichting Beroepseer nader in op onder meer het belang van een overheid die met gezag kan optreden. Omdat te kunnen, heeft de overheid professionals nodig die daadwerkelijk kennis, ervaring en attitude hebben om gezagvol te kunnen opereren.

Tot slot ging CAO onderhandelaar Jan Hut in op het recente onderhandelaarsakkoord en de op te starten nieuwe CAO 2018. Hierbij werd aandacht gevraagd voor de knelpunten die ontstaan door tekort aan adequate werkplekken voor ambtenaren.

Even na half 5 werd een interessante middag in het ROC Mondriaan afgesloten en werd iedereen door Aleid Ringelberg voorzitter van de CMHF, Sector Rijk uitgenodigd om nog even na te praten onder genot van een drankje en hapje.

Wilt u ook een keer een kaderledenmiddag bijwonen? Dat kan!

Houdt u de agenda in de gaten of stuurt u nu alvast een mail naar Anja van Kleffens met uw contactgegevens onder de vermelding 'Interesse Kaderledenmiddag'. U krijgt dan zodra er een kaderledenmiddag is gepland een bericht.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: