Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

2 juli 2020

VCP Young Professionals: Pensioenlabel moet er snel komen

VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van de VCP, doet een oproep om snel met een Pensioenlabel te komen. Met zo'n Pensioenlabel kunnen werknemers straks in één oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. "Het wordt tijd dat een dergelijk label er komt en (jonge) professionals helder inzicht krijgen in hun arbeidsvoorwaarde pensioen", aldus Anne Buningh, pensioenwoordvoerster van VCP YP.

Nieuwe pensioenstelsel vergt pensioenlabel
VCP YP heeft een onepager gemaakt met daarin alle informatie over een Pensioenlabel, dat net zo werkt als een energielabel. "Veel mensen, zeker jongeren, zien pensioen als 'iets voor later', maar wanneer het Pensioenakkoord van kracht wordt in 2026 komt het zwaartepunt van je opbouw juist in de beginjaren van je carrière te liggen. Daarom heb je grip nodig op je pensioen, en de eerste stap is om in één opslag te kunnen inzien of je een goede regeling hebt", zegt Buningh.

Oproep aan Tweede Kamer
De Tweede Kamer moet er bij het kabinet op aandringen dit te realiseren, vindt VCP YP. Buningh roept de Kamer dan ook op hier werk van te maken tijdens het algemeen overleg over de uitwerking van het Pensioenakkoord.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: