Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

16 maart 2022

Minister BZK: begin mei beginnen met cao-onderhandeling

Minister BZK: wil begin mei beginnen met cao-onderhandeling

De onderhandelaars van de vier vakbonden hebben op 14 maart 2022 kennis gemaakt met de nieuwe minister van BZK, Hanke Bruins Slot. We vertelden de minister dat wij klaar zijn om de onderhandelingen voor een nieuwe cao te beginnen. Mevrouw Bruins Slot gaf echter aan dat we geduld moeten hebben totdat in het kabinet de aanpassingen in de rijksbegroting(voorjaarsnota) zijn besproken. Daarom wil de werkgever pas begin mei starten.

Wij maakten de minister duidelijk dit zeer teleurstellend te vinden. De koopkracht van medewerkers loopt immers maandelijks achteruit. "Dit is een vervelend patroon: iedere keer zorgt de werkgever voor vertraging", zo was onze boodschap. De minister wilde helaas niet toezeggen dat dit gaat leiden tot meer loonruimte.

De werkgever zal op rijksportaal zelf uitleggen waarom hij nog niet wil starten met onderhandelen.

De vakbonden stonden uitgebreid stil bij de gezamenlijke drie prioriteiten voor de nieuwe cao: (1) Een salaris met tenminste behoud van koopkracht, (2) eerder stoppen met werken (RVU-regeling) en (3) een goede afspraak over sociale veiligheid. De minister begreep goed wat we bedoelden. Wij zijn klaar voor onderhandelingen, nu de werkgever nog!


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: