Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 november 2023

Koninklijke onderscheiding voor Willy Valckx

Valckx was van 1980 tot 2022 actief voor het CDA in de voormalige gemeente Grubbenvorst en daarna in de gemeente Horst aan de Maas. In eerste instantie als bestuurslid, vanaf 2001 tevens als voorzitter.


Daarnaast maakt Willy zich al meer dan 30 jaar verdienstelijk voor Equipe, een actieve en betrokken vakvereniging voor en door politiemensen, die de belangen van de leden behartigt. Hij vervult hier vele functies. Van individuele belangenbehartiging tot overleg met de betrokken minister, van lidmaatschap van werkgroepen tot onmisbare onderhandelaar bij acht nieuwe Cao's, van lid van het hoofdbestuur tot de Europese koepelorganisatie voor politiebonden: hij doet het allemaal. Namens Equipe en de voorloper VMHP is Willy Valckx al jaren een betrokken en actief bestuurslid bij de CMHF.

Valckx is in dit speelveld een teamspeler die gevoel heeft voor politieke verhoudingen, die door iedereen geaccepteerd wordt en op een goede sociale manier weet te acteren in deze moeilijke materie. Hij weet (landelijke) ontwikkelingen goed te duiden en deze terug te herleiden naar de basis van de vakbond: solidariteit, betrokkenheid en wat goed is voor onze samenleving. Hij begrijpt het belang van het kijken vanuit breder perspectief. Willy betrekt alle domeinen en houdt altijd de scope op internationale ontwikkelingen. Hij heeft een bijdrage geleverd aan de versterking van de positie van politiewerknemers in andere landen in Europa en daarmee ook de internationale samenwerking van politievakorganisaties versterkt.

Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van Equipe in Veenendaal.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: