Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

16 juni 2021

Interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire

De CMHF en Stichting Beroepseer organiseren op 30 juni a.s. een interactief webinar over het recht op ambtelijk vakmanschap en hoe nu verder na de Toeslagenaffaire.

Sprekers zijn:

Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer en sinds 2019 verbonden aan het Centrum Èthos van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schreef diverse publicaties over (overheids)gezag, en ambtelijk vakmanschap en professionaliteit. Samen met Gabriël van den Brink was hij de auteur van het essay Ambtelijk vakmanschap en moreel gezag dat in 2016 werd gepubliceerd.

Hans Wilmink, socioloog en oud-ambtenaar, is actief voor de Stichting Beroepseer. Hij bekleedde diverse functies, o.a. bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij in 2013 met pensioen ging. Hij schrijft regelmatig blogs over ambtelijk vakmanschap en rechtsstatelijkheid voor Platform Overheid, Follow the money en op de site van eerdergenoemde Stichting Beroepseer. In april 2020 verscheen zijn essay: Voorbij boos en achteloos. Rechtsstatelijk besef als kompas voor overheid en burger.


Meer lezen en/of aanmelden - klik hier


Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: