Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

28 maart 2021

Inleiding Hans Wilmink webinar 'Rechtsstatelijk besef......' terugkijken

Dit is de inleiding die Hans Wilmink verzorgde tijdens het webinar 'Rechtsstatelijk besef als voorwaarde voor herstel vertrouwen in de overheid', georganiseerd door Stichting Beroepseer en de sector Rijk van de CMHF, dat op 24 maart 2021 plaatsvond.

Aan de hand van indringende voorbeelden laat Wilmink zien hoe kostbaar rechtsstatelijk besef is en hoe ambtenaren, bestuurders en volksvertegenwoordigers rechtsstatelijk besef kunnen versterken en toepassen in hun dagelijkse praktijk, om op die manier kunnen bijdragen aan geloofwaardig, gezagsvol optreden van de overheid.

Hans Wilmink, socioloog en oud-ambtenaar, is actief voor de Stichting Beroepseer. Hij bekleedde diverse functies, o.a. bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar hij in 2013 met pensioen ging. Hij schrijft regelmatig blogs over ambtelijk vakmanschap en rechtsstatelijkheid voor Platform Overheid, Follow the money en op de site van eerdergenoemde Stichting Beroepseer. In april 2020 verscheen zijn essay: Voorbij boos en achteloos. Rechtsstatelijk besef als kompas voor overheid en burger."Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: