Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

30 april 2021

Cao-partijen Rijk mogelijk weer aan tafel

Cao-partijen Rijk mogelijk weer aan tafel; eerste verkenning op 10 mei a.s.

Op 18 februari jl. zijn de cao-onderhandelingen voor rijksambtenaren gestopt. We zijn inmiddels ruim twee maanden verder. Er is een afspraak gemaakt voor een eerste verkenning met de werkgever op 10 mei aanstaande.

Er zijn drie redenen om weer in gesprek te gaan:

  • Het kabinet is nu demissionair. Als we kijken naar de perikelen in Den Haag ziet het er niet naar uit dat er snel een nieuwe regering zal zijn.
  • Het Pensioenakkoord maakt het mogelijk om de periode van verlofsparen te verdubbelen ( van 50 maar 100 weken) en vervroegd uittreden wordt - onder voorwaarden - tijdelijk mogelijk gemaakt tussen 2021 en 2025. Daar moet je wel samen met de werkgever uitkomen.
  • In 2020 hebben we een thuiswerkvergoeding afgesproken. Dat willen we ook in 2021.

Of we gaan onderhandelen is nog onzeker. Dan zijn we er natuurlijk nog niet gelijk uit. De CMHF heeft nog meer punten die ze graag gerealiseerd wil zien, zoals – naast loon natuurlijk - afschaffing van de grens voor overwerk en afspraken over ambtelijk vakmanschap. In deze tijden is gebleken dat naast de materiele verbeteringen in de rechtspositie de voorwaarden waaronder je je werk kunt doen hard nodig!


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: