Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

24 januari 2020

ABP wijst deelnemers actief op mogelijke aanvulling

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie? Neemt u dan contact op met het speciale telefoonnummer bij ABP 045 – 579 6170, bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08:00 -17.30 uur of vul het ABP-formulier in.


Al geruime tijd publiceert de CMHF over elementen uit het pensioenreglement van ABP, waaronder de mogelijke aanvulling wegens samenvallende diensttijd. Ook omroep MAX heeft hier eerder aandacht aan besteed en zal vanavond wederom, in het programma Meldpunt, aandacht geven aan de aanvulling wegens 'samenvallende diensttijd'. ABP zal ook extra aandacht besteden aan het informeren, o.a. door een aparte telefoonlijn waar experts mensen te woord staan.

Vragen van leden van de CMHF zorgden al voor een verbetering in de communicatie. Zo wordt er nu een extra brief gezonden om mensen te attenderen op de mogelijke aanvulling, zodra hun partner de AOW-leeftijd nadert. Zoals de CMHF al eerder meldde komen enkele duizenden deelnemers per jaar in aanmerking voor toepassing van deze regeling. Gemiddeld genomen gaat het daarbij om een aanvulling van €500,- euro per jaar.

De aandacht die wij op onze website en nieuwsbrief aan dit onderwerp gaven, bleef leiden tot vragen. Ook de ombudsman van omroep Max belde om informatie op dit onderwerp en gaf informatie vanuit zijn achterban. Zo meldde hij dat iemand €25.000 euro had ontvangen vanwege een met terugwerkende kracht toegekende aanvulling wegens samenvallende diensttijd tussen zijn eigen ABP pensioen en het ABP pensioen van zijn partner. Toen er navraag gedaan werd naar de huidige stand van zaken, bleek dat ca. 4400 aanvullingen nog niet zijn uitgekeerd terwijl wel bekend is dat deelnemers hier recht op hebben. De leden van de CMHF-fractie van het Verantwoordingsorgaan van ABP hebben daarom vragen gesteld aan het bestuur op 23 januari jl..

Het bestuur gaf o.a. aan dat het onderwerp de volle aandacht heeft en dat er spoedig overgegaan zal worden tot uitbetaling. De CMHF is verheugd dat er nu zo veel aandacht komt voor dit onderwerp. "Complimenten aan omroep Max en het bestuur van ABP dat zij aandacht geven aan dit onderwerp", aldus CMHF-voorzitter Rob Hunnego. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft."

Heeft u vragen over dit onderwerp? Dan kunt contact opnemen met ABP. De informatie op de website is toegankelijker gemaakt en er is een speciaal telefoonnummer geopend (045 – 579 6170) dat bereikbaar is van maandag t/m vrijdag van 08:00 -17.30 uur.

Hier kunt u meer lezen over deze aanvulling.

Hier vindt u het in te vullen formulier van ABP.

Voor meer uitleg:

klikt u hier, hier en hier om meer over dit onderwerp teruglezen.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: