Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

OHRA

Als lid van de CMHF profiteert u van allerlei kortingen op producten van OHRA, zoalsNieuw bij OHRA: de PhysiApp: fysiotherapie op afstand


Met PhysiApp hoef je niet meer naar de fysiotherapeut, maar regel je alles thuis. Van persoonlijke oefeningen tot contact met je fysiotherapeut.

PhysiApp is een online thuisoefenprogramma. Na een online intakegesprek met je fysiotherapeut wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Vervolgens kun je de oefeningen via de app afspelen en uitvoeren.
Niet iedere klacht kan natuurlijk zelf thuis uitgevoerd worden, vandaar dat de intake zeer zorgvuldig wordt gedaan. Gedurende het behandelproces is er monitoring op afstand. Na afloop volgt er een evaluatie.
Via deze link meer informatie, hoe u zich kunt aanmelden en een korte film over de PsysiApp bekijken.


Uw waardevolle spullen ook buitenshuis goed verzekerd

Uw iPad, mobiele telefoon, videocamera en dergelijke zijn buitenshuis niet verzekerd op de OHRA inboedelverzekering. Bij schade of diefstal levert dit teleurstelling op. Met de nieuwe module buiten het huis verzekert u uw waardevolle spullen ook buitenshuis goed.De module buiten het huis kunt u alleen in combinatie met een OHRA Inboedelverzekering afsluiten. Heeft u al een inboedelverzekering bij OHRA, dan kunt u de module aanvullend afsluiten. Profiteer van meer collectief voordeel op uw inboedelverzekering en bereken uw premie op de speciale pagina voor uw vereniging en stap over naar OHRA. Zo maakt u direct gebruik van deze voordelen via CMHF! Hier vindt u ook de voorwaarden.


Verzekering van medische kosten tijdens je vakantie

De vakantietijd breekt weer aan. Goed om na te denken of het nodig is, je tijdens de vakantie aanvullend te verzekeren. In ieder geval is het goed om te checken of je eventuele kosten voor medische zorg in het buitenland voldoende gedekt zijn.


Wat vergoedt de basisverzekering in het buitenland?
Heb je tijdens je verblijf in het buitenland medische spoedeisende zorg nodig? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten. Hierbij geldt het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Dit is niet altijd genoeg om de hele rekening te kunnen betalen. In veel landen is de zorg duurder dan in Nederland. Is dat het geval, dan moet je de extra kosten zelf betalen.

Repatriëring (naar huis terugkeren) vergoedt de basisverzekering niet. Vanuit de aanvullende verzekering krijg je mogelijk wel een vergoeding, maar alleen als er een medische noodzaak is of als de betreffende zorg duidelijk duurder is. De reisverzekering vergoedt dit wel. Voor een volledige dekking van zorg in het buitenland is het verstandig een reisverzekering met een vergoeding van medische kosten af te sluiten.

Krijg je van je buitenlandse arts medicijnen met een werkzame stof die in Nederland niet is geregistreerd? Dan vergoedt je zorgverzekering deze medicijnen niet. De kosten worden wel vergoed door de reisverzekering, als je hierbij de medische kosten hebt meeverzekerd.

Aanvullende zorgverzekering

Als je bij OHRA een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, dan heb je bij spoedeisende medische hulp in ieder geval recht op een volledige vergoeding (wereldwijd) op basis van de werkelijke kosten van de behandeling.

Europese gezondheidspas (EHIC)

Met de European Health Insurance Card (EHIC) heb je recht op dringende medische zorg in de deelnemende landen. Je krijgt een vergoeding volgens de sociale ziektekostenverzekering van het land waar je bent. Als de buitenlandse zorgverlener jouw EHIC accepteert, dan hoef je geen geld voor te schieten. Deze, op jouw naam gestelde pas, is geldig in een groot aantal Europese landen en in Australië. Je kunt de EHIC aanvragen via www.ehic.nl. Wanneer je deze pas al hebt, is het goed om de geldigheidsdatum te controleren.

Verbeterde OHRA Reisverzekering

OHRA heeft samen met haar klanten de doorlopende reisverzekering verbeterd. De OHRA Doorlopende Reisverzekering is eenvoudiger dan voorheen en volledig zelf samen te stellen. Zo betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt. Bovendien krijgt je vijf procent collectiviteitskorting.

Meer informatie?

Ga naar de speciale pagina.


Nieuwe afspraken met OHRA over schade- en/of zorgverzekeringen

Gewijzigde klantbehoeften

Consumenten zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan besparen op verzekeringspremies. Daarnaast bestaat er een toenemende vraag naar transparantie en eenvoud in producten en werkwijzen. Verder verwacht u als klant een steeds snellere service. Dit zorgt ervoor dat OHRA haar organisatie efficinter moet inrichten en bedrijfsprocessen verder gaat vereenvoudigen. Deze nieuwe koers brengt een aantal veranderingen met zich mee.

Introductie digitale verzekeringslijn

OHRA introduceert een digitale verzekeringslijn met een vereenvoudigde prijsstelling. Hiermee kunt u als klant van OHRA uw verzekeringszaken heel eenvoudig online regelen. De nieuwe verzekeringslijn wordt gefaseerd ingevoerd. Op 25 mei 2014 introduceert OHRA de digitale OHRA Autoverzekering. De komst van dit nieuwe product heeft gevolgen voor de collectieve afspraken voor de autoverzekering. Bestaande autoklanten worden hierover in de jaarlijkse verlengingsbrief genformeerd.

Beëindiging pakketkorting

Een andere verandering gaat over de pakketkorting. Vanaf eind mei 2014 ontvangt u geen pakketkorting meer op nieuwe verzekeringen. Als u al verzekerd bent bij OHRA en pakketkorting heeft opgebouwd, verandert er niets voor uw lopende verzekeringen. U behoudt de korting.

Vervolg nieuwe koers

De nieuwe autoverzekering, de versimpeling van het kortingenbeleid en verdergaande digitalisering zijn de eerste stappen die tegemoetkomen aan klantbehoeften anno nu. In 2015 introduceert OHRA onder andere de nieuwe woon- en reisverzekeringen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Kijk dan op de website van OHRA bij de veelgestelde vragen.Voor het afsluiten van een verzekering ga naar de speciale pagina voor uw vereniging op de website van CMHF.

Deel deze pagina: