Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

Rijk

13 juli 2018

Arbeidsvoorwaardenovereenkomst Sector Rijk 2018 - 2020 vandaag ondertekend

Nadat er op 25 juni een onderhandelaarsakkoord werd bereikt, heeft er bij de bonden een ledenraadpleging plaatsgevonden. Deze ledenraadpleging heeft een positief resultaat opgeleverd. Daarom is vandaag ......  Lees verder


CAO

CAO overzicht Rijk

13-07-2018 - Arbeidsovereenkomst Sector Rijk 2018 - 2020 is ondertekend - klik hier


25-06-2018 - Er ligt een onderhandelaarsakkoord Arbeidsvoordenovereenkomst sector Rijk (2018- 2020). U treft de overeenkomst hier


Links

en andere interessante zaken:

Vergaderschema Sector Rijk

Klik hier voor het overzicht van vergaderingen van het Sectorbestuur, Sectorraad en FOGO-commissie voor 2017.


Het is bijna zover: de Summerschool van het A+O fonds Rijk komt er weer aan! Je kunt je ervoor aanmelden vanaf dinsdag 9 mei aanstaande. Zet deze datum snel in je agenda, want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Zorg dat jij er dit jaar ook bij bent!

De zomer is een goede tijd om actief te kijken naar jouw toekomst. Want haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers van je loopbaan bepalen of doorgroeien? Kom dan naar de Summerschool van het A+O fonds Rijk en ontdek wat je wilt!

Tijdens de Summerschool ga je samen met onze professionals en andere deelnemers op expeditie. Je gaat tijdens korte workshops op zoek naar wat jouw ambities zijn, wat jou energie geeft, waar jij je in wilt ontwikkelen of welke training jou verder kan helpen om je werk nog leuker te maken. Ook na de Summerschool! De Summerschool is gratis en speciaal voor alle ambtenaren van de Rijksoverheid.

Volg ons op Facebook

Aanmelden kan dus vanaf dinsdag 9 mei. Volg ons op Facebook en like ons om niets te missen en voor een kijkje achter de schermen!

Hartelijke groet,

Team Summerschool

Over A+O fonds Rijk

Het A+O fonds Rijk is er voor jou en heeft als doel: het initiëren, coördineren en stimuleren van vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids-, en scholingsbeleid. De vakorganisaties FNV Overheid, CNV Overheid, CMHF en AC Rijksvakbonden en de werkgever Rijk werken samen in A+O fonds Rijk.


Graag uw aandacht voor de door de Stichting Beroepseer uitgegeven jubileumbundel Tien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016.

Hiermede wordt de viering van het tienjarig bestaan van Stichting Beroepseer afgesloten.

In de bundel maken voortrekkers, bestuursleden en beide oprichters van de stichting de balans op. Ze blikken terug op de afgelopen tien jaar en geven aan met wat voor uitdagingen we in de toekomst te maken krijgen. Wat heeft tien jaar Beroepseer teweeggebracht? Welke ontwikkelingen zien we om ons heen? Waaraan wil Stichting Beroepseer bijdragen en hoe?

Oprichter Alexandrien van der Burgt-Franken pleit voor de noodzaak van een veilige werkomgeving voor mensen die hun beroep integer willen uitoefenen en goed werk willen leveren en oprichter Thijs Jansen gaat uitvoerig in op betekenis en context van Beroepseer in de huidige tijd.

Het jubileumboek is gratis te downloaden als eBook.

Liever een gedrukt exemplaar? Bestellen kan door dit formulier in te vullen. Wanneer minimaal honderd mensen hebben besteld, wordt er begonnen met drukken van de bundel. U krijgt daarvan bericht. Prijs € 10,- per exemplaar, plus € 3,- verzendkosten.


Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te kunnen doen? Praat mee!
Werk je bij DJI, de Belastingdienst of bij Rijkswaterstaat en ben je ingeschaald in schaal drie tot en met tien dan zijn we op zoek naar jou! Speciaal voor jou organiseert het A+O fonds Rijk de bijeenkomst 'Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Praat mee!' Tijdens een verrassend programma ga je met je collega's in gesprek en ontdek je hoe je meer ruimte creëert om je werk optimaal te kunnen doen. Je bent van harte uitgenodigd. Meld je aan! En ontdek hoe je ruimte kunt maken.

Speciaal programma
Tijdens de bijeenkomsten komt de samenwerking tussen medewerker en leidinggevende aan bod. Saai? Helemaal niet. Via een digitaal instrument ga je met elkaar in debat. Ook staat de spraakmakende Verandershow op het programma. Lees er meer over in het volledige programma!

Waar en wanneer
De bijeenkomsten worden op drie dagen georganiseerd op verschillende plaatsen in het land:
  • donderdag 8 september, Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle
  • dinsdag 13 september, The Colour Kitchen, Utrecht
  • donderdag 15 september, Engels Meeting & Conference center, Rotterdam
Het programma begint om 13:00 uur en wordt om 16:45 uur afgesloten met een borrel.

Voor wie?
Medewerkers en leidinggevenden van schaal drie tot en met tien van DJI, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst kunnen zich voor de bijeenkomsten aanmelden.

Meld je aan!
Meld je aan voor één van de drie dagen en ontdek jouw ruimte in je werk! Vergeet niet je collega('s) mee te vragen. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol =Vol

Meld je aan! En ontdek hoeveel ruimte je kunt hebben

De bijeenkomsten worden georganiseerd door het A+O fonds Rijk en deelname is gratis.

Uit de praktijk van collega's

Programma Team Inclusief, Rijkspartner realisatie banenafspraak, heeft de tweede Praktijkgids uitgebracht over begeleiding en behoud van medewerkers met een arbeidsbeperking.

Het eerste exemplaar werd tijdens het congres Anders kijken verRijkt op 1 december overhandigd aan minister Blok van Wonen en Rijksdienst. De gids 'Inclusief, 2e Praktijkgids realisatie banenafspraak bij het Rijk' is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. Een handig en inspirerend naslagwerk met handvatten en kennis om binnen uw eigen organisatie te slagen in de begeleiding en het behoud van medewerkers met een arbeidsbeperking. Met als doel de banenafspraak duurzaam in te bedden in uw organisatie. De Praktijkgids bevat veel inspirerende verhalen van managers en professionals, en ook acht portretten van collega's uit de doelgroep banenafspraak die een baan hebben gevonden.

lees meer - klik hier.


Nieuwe reeks trainingen op werkenaanjouwtoekomst.nl

Er staat weer een nieuwe reeks gratis trainingen op de website Werken aan jouw toekomsthttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/ van het A+O fonds Rijk.

A+O fonds Rijk biedt verschillende trainingen aan die je kunnen helpen om het maximale uit jezelf te halen. Wil jij weten hoe je alles uit jouw functioneringsgesprek haalt? Volg dan de training Het effectieve functioneringsgesprekhttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/trainingen/training-het-effectieve-functioneringsgesprek.html. Binnen één trainingsdag weet jij in no-time hoe je je voorbereidt op dit belangrijke gesprek. Voortaan zet jij dan de eerste stap. Schrijf je direct inhttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/trainingen/training-het-effectieve-functioneringsgesprek.html!

Of ontdek je persoonlijke missie met de training Krachtkaarthttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/trainingen/training-krachtkaart.html. In anderhalve trainingsdag breng je met elkaar in beeld wat jouw drive is, wat je toekomstwensen én wat je ambities zijn. Zowel qua werk als privé. Daarnaast maak je thuis individuele opdrachten in een digitale leeromgeving (e-learning). Wegens grote belangstelling worden er in de nieuwe reeks ook nog een aantal extra trainingen Krachtkaart gegeven. Kijk snel naar de datahttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/trainingen/training-krachtkaart.html en geef je op!

Wil je op de hoogte gehouden worden over de trainingen? Laat dan je gegevens achter op de sitehttp://werkenaanjouwtoekomst.nl/.

Over A+O fonds Rijk

Het A+O fonds Rijk is er voor jou en heeft als doel: het initiëren, coördineren en stimuleren van vernieuwende activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-, werkgelegenheids-, en scholingsbeleid. De vakorganisaties FNV Overheid, CNV Overheid, CMHF en AC Rijksvakbonden en de werkgever Rijk werken samen in A+O fonds Rijk.


Essay Ambtelijk Vakmanschap 3.0 van Paul 't Hart

Paul 't Hart, hoogleraar Bestuurskunde aan de USBO en co-decaan van de NSOB, heeft een essay geschreven waarin hij op een aansprekende wijze de gevolgen van significante trends weet te duiden voor het ambtelijk vak: Ambtelijk Vakmanschap 3.0. Dit essay volgt op andere door IKPOB geïnitieerde onderzoeken met hieraan verwante verkenningen over ambtelijke professionaliteit en ambtelijk leervermogen. Het essay is voortgekomen uit De Zoektocht van de VOM, VGS en IKPOB, waarin de vraag 'Wat de kwaliteiten zijn die overheidsmanagers nu nodig hebben om hun verantwoordelijkheden uit te kunnen voeren?' centraal staat.

In zijn onderzoek is Paul 't Hart ingegaan op de 'grote lijn' aan ontwikkelingen in samenleving, politiek en bestuur die het decor, de agenda en de formele en informele spelregels van de Nederlandse ambtenarij als geheel bepalen. De contouren van het Nederlands Bestuurmodel worden geschetst door de eeuw heen tot aan het heden om van hieruit verder in te gaan op Ambtelijk Vakmanschap 3.0.

De resultaten van het onderzoek van 't Hart zijn vormgegeven in een essay 'Ambtelijk Vakmanschap 3.0′, dat nu te bestellen is in boekvorm. Dit essay was al eerder online te lezen. Nieuwsgierig naar het essay? U kunt één of meer exemplaren bestellen door een e-mail, voorzien van uw adresgegevens, te sturen naar info@IKPOB.nl. Het essay direct digitaal inzien kan natuurlijk ook.

Bekijk tevens de introductievideo waarin Paul 't Hart de kern van het essay samenvat.


Vernieuwde app Functioneringsgesprek Rijk

Het A+O fonds Rijk heeft de app Functioneringsgesprek Rijk vernieuwd en interactiever gemaakt. Met de app kun je je makkelijk en snel voorbereiden op je functioneringsgesprek. Leer jezelf bijvoorbeeld beter kennen met de zelftests, kom erachter wat je rechten en plichten zijn en bekijk in de poll hoe je collega's omgaan met hun functioneringsgesprek.

Zorg dat jij de regie krijgt over je functioneringsgesprek. Of je nu in de trein zit of thuis op de bank, met de vernieuwde app kun je je overal en op ieder moment voorbereiden. De checklists helpen je doordat je de acties direct af kunt vinken. Zo weet je precies hoe ver je bent met je voorbereiding. De nieuwe zelftests geven je inzicht in jouw manier van werken en in je sterke en zwakkere eigenschappen. Door jezelf te kennen, kun je beter bepalen welke loopbaanwensen je hebt en dit bespreekbaar maken tijdens je gesprek.

In de vernieuwde app zie je in één oogopslag wat je rechten en plichten zijn voor het functioneringsgesprek en kun je jezelf vergelijken met andere mensen die bij het Rijk werken. Door een profiel aan te maken en mee te doen aan polls kun je leren van collega's. Kom er achter hoe zij omgaan met hun functioneringsgesprek en leer van hun ervaringen. Als je het leuk vindt, kun je de app ook delen met je collega's via Facebook of op Twitter.

De app is gratis en bedoeld voor alle Rijksmedewerkers.

Wil jij je dus ook makkelijk en snel voorbereiden op je gesprek? Download dan nu de app Functioneringsgesprek Rijk via Google Play (voor Androidtoestellen) of via de AppStore (voor Iphones).

Deel deze pagina: