Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

Defensie

22 mei 2017

De CMHF is 100 jaar geworden - dat vieren wij graag met u op 31 mei met een Jubileumcongres: Het geheim van succes!

Op 20 mei 2017 bestond de CMHF 100 jaar. Dat vieren we natuurlijk graag. Daarom organiseren wij op woensdag 31 mei ons 100-jarig-jubileumcongres...... lees hier meer  Lees verder


CAO

CAO overzicht Defensie


De laatste stand van zaken is te vinden op de speciale Defensiepesoneel in actie- website - klik hier


CAO-overleg hervat

Donderdag 27 oktober 2016 hebben de centrales van overheidspersoneel (CMHF, AC, ACOP, CCOOP) en de minister van Defensie weer eens formeel met elkaar gesproken in het Sector Overleg Defensie (SOD). In deze vergadering gaf de bewindsvrouwe aan een oplossing te hebben gevonden voor alle problemen, die vorige maand voor de sociale partners de reden waren het overleg op te schorten. Toen wilde Hennis, ondanks haar toezegging, ineens niet onderhandelen (te duur) over een totaalpakket aan nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel.

De CMHF sector Defensie heeft samen met de andere centrales natuurlijk niet zomaar 'ja' gezegd tegen het verzoek van de Minister. De gezamenlijke vakbonden hebben als voorwaarde gesteld dat er voldoende perspectief (poen) moet zijn om een goed onderhandelingsresultaat (loonontwikkeling) te kunnen presenteren.

De Minister verklaarde donderdag plotseling wel voldoende ruimte te zien om al deze punten te kunnen realiseren. Door het hervatten van het formele overleg hebben de overleg partners de Minister het voordeel van de twijfel gegeven. Het is aan haar de keus het defensiepersoneel te laten zien dat het nu wel gemeend is.

Slechts één maand vertraging is door het tijdelijk opschorten opgelopen. Op 1 januari 2017 lopen namelijk de huidige arbeidsvoorwaarden af en hebben wij als ODB onze klok van gehoorzaamheid weer gereed gezet. Defensie houdt natuurlijk een slag om de arm en wil een einddatum niet noemen. Het blijft merkwaardig dat de onderhandelingen in een van te voren afgesproken radiostilte plaatsvinden.

bron: CMHF sector Defensie

Deel deze pagina: