Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

14 september 2017

Website over de Cao Nederlandse Universiteiten geactualiseerd

Welke cao-afspraken gelden precies voor universiteitsmedewerkers?

Op de website www.caouniversiteiten.nl vinden medewerkers en werkgevers op een toegankelijke manier de belangrijkste afspraken uit de Cao Nederlandse Universiteiten 2016-2017 (verlengd tot 30 juni 2018). Hiermee wil SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de Kennissector, de cao dichterbij medewerkers en leidinggevenden/werkgevers brengen.

Van loopbaan tot gezondheid tot pensioen

Op de website staat de belangrijkste informatie over loopbaan, werk en privé, werk en gezondheid, einde dienstverband en pensioen. Wat zijn bijvoorbeeld de rechten en plichten?

En wat betekenen de nieuw gemaakte afspraken voor het verlagen van de werkdruk, de WW-opbouw en het hebben van nevenwerkzaamheden? De cao is dit voorjaar vastgesteld.

Breed bereik

Voor mogelijke nieuwe werknemers biedt een toegankelijk gemaakte cao snel inzicht in de arbeidsvoorwaarden van universiteiten dat de aantrekkingskracht kan verhogen.

Ook de Engelstalige website voor medewerkers uit het buitenland www.labouragreementuniversities.nl is aangepast aan de lopende cao.Bron SoFoKleS

Over SoFoKleS

SoFoKleS is het Sociaal Fonds voor de Kennissector waarin werkgevers- en werknemersorganisaties samen projecten en onderzoek uitvoeren op het gebied van de academische arbeidsmarkt. Het fonds deelt zijn kennis met de Nederlandse universiteiten, onderzoekinstellingen en universitair medische centra. www.sofokles.nl


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: