Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

7 november 2020

Webinar VCP Young Professionals: Jongeren en werkdruk

Werkdruk, prestatiedruk, baanonzekerheid, veel jongeren hebben ermee te maken. Wat doet dat psychisch met je en hoe hou je je als jongere in deze tijd staande? Op 25 november houdt VCP Young Professionals hierover een webinar. Schrijf je nu in!

Vorig jaar stelde het SER Jongerenplatform al vast dat jongeren onder grote spanning staan. Hun studieschuld loopt op en wie de arbeidsmarkt op gaat, is aangewezen op flexwerk en vaak lange werktijden. Veel jongeren blijven langer thuis wonen en stellen het stichten van een gezin uit. Nu komt de coronacrisis daar nog bij.

Het webinar van 25 november brengt de problemen in kaart, laat zien wat de impact is van werkdruk en spanning en komt met concrete handreikingen. Deelname is gratis.

Datum:Woensdag 25 november 2020, 17.00 – 18.00 uur

Sprekers: Iris Bergwerff – Van der Giessen , is psychloog arbeid en gezondheid en werkzaam bij The SatisFactory Project en de Erasmus Universiteit. Ze is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen, waarvan de sectie Startende Psychologen is aangesloten bij VCP Young Professionals. Ze heeft veel ervaring met het begeleiden van starters. In het webinar zal ze je meenemen in de wereld van het brein: wat gebeurt er eigenlijk als je veel spanning ervaart en maar doorgaat? Hoe beïnvloedt het je denkvermogen, je emoties en je focus? Je leert herkennen of jouw houding t.o.v. werkdruk gezond of ongezond is en hoe hierop te reageren.

Rosalie Versloot , coach bij stichting Studeren en Werken op Maat, aangesloten bij de VCP en VCP Young Professionals. Zij zal aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk rond werkdruk en de druk om te presteren ingaan op praktische tips en adviezen waarmee jij de werkdruk in jouw leven op een gezonde manier het hoofd kan bieden.Aanmelden:
Stuur een mail naar: info@vcpyp.nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Uiterlijk een dag voor het webinar sturen we je een link waarmee je kunt inloggen.

Meer informatie over VCP YP: www.vcp.nl/yp.

Afbeelding van Jan Vašek via Pixabay


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: