Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 april 2015

Vakbonden: terecht dat rechter ons inhoudelijk in het gelijk stelt

Vakbonden: 'Terecht dat rechter ons inhoudelijk in het gelijk stelt' Pensioenpremie hoeft geen onderdeel te zijn van cao

De rechter in Den Haag bepaalde vandaag dat het geld, vrijgekomen uit het pensioenakkoord, niet pas uitgekeerd hoeft te worden als er een nieuwe cao voor rijksambtenaren is, maar dat bonden en minister hier apart een afspraak over moeten maken.

De vakbonden ( FNV Overheid , AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF) spanden tegen Minister Blok als werkgever van de rijksambtenaren, een kort geding aan. Blok weigerde namelijk het vrijgekomen geld uit het pensioenakkoord (0.8% van het jaarsalaris) toe te kennen aan zijn eigen werknemers en vond dat dat alleen onderdeel kon zijn van een nieuwe cao.

De rechter heeft Blok vandaag op dat punt ongelijk gegeven. Letterlijk heeft de rechter gezegd dat het standpunt van de minister dat er eerst een nieuwe cao moet worden afgesloten, strijdig is met de afspraken uit het pensioenakkoord.

De bonden hopen dat er nu snel afspraken kunnen worden gemaakt om de salarissen met terugwerkende kracht alsnog te verhogen.

Lees hier het gehele Vonnis (ook te lezen op de site van rechtbank.nl)

photo credit: Gavel and Sound Block via photopin(license)


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: