Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

13 juni 2019

Succesvolle CMHF Pensioendag 20 mei jl

Op 20 mei jl. vond er een door de CMHF georganiseerde Pensioendag plaats in het NBC in Nieuwegein. De dag werd druk bezocht door bestuurders en leden van de bij de CMHF aangesloten verenigingen. De aanwezigen kregen een veelzijdig programma voorgeschoteld. In de ochtend werden we door Jacqueline van Langeraad (pensioenwoordvoerder van de CMHF) en Ruud Stegers (bestuurslid van de VCP) ingewijd in de wereld van onder andere rekenrente, rendement, doorsneepremie en indexatie. Daarnaast werd er een doorkijk gegeven naar mogelijke oplossingen in het al jaren slepende conflict over de toekomst van ons pensioenstelsel.

In de middag was er een meer beschouwende bijdrage van Victor Lamme 'De vrije wil bestaat niet'. Hier viel onder andere uit op te maken dat het goed is om werknemers te verplichten te sparen voor hun pensioen. Dit omdat de mens van nature geneigd is om vooral voor de korte-termijn-behoeftebevrediging te gaan en dat laat zich nu eenmaal slecht verenigen met het sparen voor een pensioen voor over pak hem beet 40 jaar.

Hoogtepunt van de dag was de bijdrage van Corien Wortmann-Kool, de voorzitter van het ABP-bestuur. Zij gaf een toelichting op de koers en de uitdagingen van het ABP. Daarna was er de gelegenheid om vanuit de zaal vragen aan haar te stellen en daar werd intensief gebruik van gemaakt. Al met al een zeer geslaagde dag, niet in de laatste plaats dank zij de dagvoorzitter Sandra Gevaert!Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: