Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

30 november 2018

Steef Danse (BOA ACP) Professional van het Jaar 2018

Steef Danse van de vakbond BOA ACP is verkozen tot VCP-Professional van het Jaar 2018. Dat is bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse VCP-symposium in Den Haag. Steef Danse werkt als buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Nederlandse Spoorwegen. In die functie moet hij ervoor zorgen dat de veiligheid in treinen en op stations gewaarborgd is. De jury roemt Danse voor zijn bevlogenheid en vakmanschap als boa en voor zijn rol als inspirator en belangenbehartiger van zijn beroepsgroep.

Belangenbehartiger
Binnen BOA ACP is Steef Danse een begrip. Hij werd dit jaar lid van een OR-commissie van NS waarin hij zich onder meer bezighoudt met zaken als werkdruk en personeelsverloop. Inmiddels is hij voorzitter van deze zogeheten onderdeelscommissie. Ook heeft Danse de functie van boa bij de NS breed op de kaart gezet via social media. Zo beheert hij een facebookpagina voor medewerkers Veiligheid & Service bij NS, zoals zijn functie officieel heeft. De pagina heeft inmiddels 8000 volgers.

Verbinding zoeken
De jury van de Professional van het Jaar noemt Danse een verbinder, die persoonlijke belangen opzij kan zetten. Het hogere doel staat voorop en naar de NS-leiding toe opereert hij steevast met respect, zonder de werkgever daarbij af te vallen. Met zijn positieve houding inspireert hij de mensen om hem heen en haalt het beste in de ander naar boven. Daarbij is hij zich bewust van politieke gevoeligheden

Vier genomineerden


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: