Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

27 januari 2016

Principeakkoord nieuwe cao CBR

Op donderdag 21 januari 2016 is een principeakkoord voor een nieuwe CAO gesloten tussen de directie van het CBR en de vakorganisaties: Het Gilde, De Unie, en FNV. Ook het Sociaal Plan is verlengd tot 1 januari 2018.

Loonontwikkeling en verlofdagen oudere medewerkers


De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016. De huidige afspraken in de CAO blijven gehandhaafd op de loonparagraaf na. De loonparagraaf wordt als volgt aangepast: Per 1 april 2016 worden alle salarissen en de salarisschalen met 1 procent structureel verhoogd.

De verlofdagen voor de oudere medewerkers blijven dan ook ongewijzigd van kracht. Dit was ook jullie opdracht van de leden van Het Gilde en hier hebben wij ons dan ook maximaal voor ingezet met een mooi resultaat tot gevolg.

Leaseauto

Daarnaast is er overeengekomen dat er ten aanzien van de leaseautoregeling een technische aanpassing plaatsvindt.
Bij het aangaan van een (nieuw) leasecontract zal het normleasebedrag voor medewerkers met een leaseauto en een dienstverband van tussen de 100% en 80% worden aangepast naar rato van het percentage dienstverband. Medewerkers met een dienstverband van minder dan 80% komen niet in aanmerking voor een leaseauto. Zij ontvangen daarentegen een compensatie die eveneens zal worden vastgesteld naar rato van het dienstverband en welke is gebaseerd op het vaste gedeelte van het normleasebedrag, aangezien de zakelijke kilometers vergoed blijven.
Deze regeling zal tevens van toepassing worden verklaard op die medewerker die na 1 januari 2016 gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid wordt verklaard en in aanmerking komt voor een leaseauto. Voor de medewerkers die reeds gedeeltelijk arbeidsongeschiktheid zijn, blijven de oude afspraken met betrekking tot de leaseauto intact.


Sociaal Plan

De looptijd van het huidige Sociaal Plan eindigt op 31 december 2016. Er is een nieuw Sociaal Plan overeengekomen met een looptijd van 1 januari 2017 tot 1 januari 2018. De regelingen uit het huidige Sociaal Plan blijven van toepassing.
Ten aanzien van het Persoonlijk Budget is overeengekomen dat de zgn. 'Transitievergoeding' per 1 januari 2017 onderdeel uitmaakt van het Persoonlijk Budget en daarmee niet verhogend werkt.

Toekomst

Daarnaast is afgesproken dat het CBR en de vakorganisaties samen vorm en inhoud gaan geven aan een toekomstbestendige CAO, welke recht doet aan de maatschappelijke ontwikkelingen. Hoe dit in de toekomst vormgegeven moet gaan worden, hebben we nu nog niet duidelijk op het netvlies staan, maar wij zullen jullie van de toekomstige ontwikkelingen uiteraard op de hoogte houden.

Alle afspraken die hierboven staan vermeld, zijn gemaakt onder voorbehoud van goedkeuring door de leden van de vakorganisaties.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: