Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

15 maart 2019

Pensioenactie: de planning op 18 maart

De CMHF doet op 18 maart mee aan de landelijke manifestatie voor een goed pensioen. Samen met de vakcentrales en onder andere de veiligheidssectoren is de CMHF maandag aanwezig op het Malieveld in Den Haag. Onze boodschap aan het kabinet: kom aan onze eisen tegemoet, anders heeft praten geen zin. Werknemers willen nu en in de toekomst een goed koopkrachtig pensioen. Onze oproep is: 'Een #GoedPensioen voor iedereen'. Voor een goed pensioen moet je nú wat doen.


Zonder goede basis stort uw pensioen ineen
De CMHF staat op 18 maart met een eigen stand op het Malieveld. "We gaan in samenspraak met de sprekers op het podium uitleggen dat zonder compensatie veel Nederlanders bij overgang naar een nieuw pensioenstelsel met een groot pensioengat te maken krijgen. Dat kan niet en dat mag niet, aldus Rob Hunnego – voorzitter CMHF".

Programma
De landelijke actie op het Malieveld vindt plaats van 12 tot 15 uur met aansluitend een mars door de binnenstad van Den Haag. De veiligheidssectoren met onder meer ACP, VMHP en KVMO houden een nationale pensioencursus, met diverse sprekers en workshops. Op het hoofdpodium zullen Jacqueline van Langeraad (CMHF) en Ruud Stegers (VNV) een pensioenworkshop verzorgen. Parallel aan de landelijke manifestatie zijn er tal van regionale en lokale acties.

Aanmelden
Leden die op de landelijke manifestatie aanwezig zijn, zien wij vanaf 12 uur graag bij de CMHF stand op het evenemententerrein. Verenigingen die willen aansluiten kunnen zich melden bij Maartje te Hennepe ( m.tehennepe@cmhf.nl). Deelnemers aan de protestmars door Den Haag wordt verzocht zich uiterlijk 14.30 bij de CMHF-stand te melden.

#GoedPensioen
Wie niet in de gelegenheid is naar Den Haag te komen, roepen wij op onder de noemer #goedpensioen @vakbondcmhf op social-media zijn stem te laten horen!

Onderwijsactie 15 maart
Vrijdag organiseren de onderwijsbonden een grote staking op het Malieveld in Den Haag. Er is afgesproken dat de onderwijsbonden, waaronder de FvOv, zich concentreren op de onderwijsstaking van 15 maart en de andere bonden op 18 maart. Als je als CMHF lid kans ziet om je vrijdag op het Malieveld te laten zien en horen dan ben je van harte welkom tussen 12.00 – 13.30 uur. Het volledige programma tref je hier aan.Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: