Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

14 maart 2017

Partijen willen investeren in onderwijs maar leggen rekening bij docenten

D66, GroenLinks en de PvdA willen investeren in onderwijs maar verslechteren tegelijk de arbeidsvoorwaarden van docenten. De partijen willen de grens tot waar er fiscaal vriendelijk pensioen kan worden opgebouwd beperken. Dat treft duizenden docenten.

Veel parttimers
De plannen zoals die nu in de verkiezingsprogramma's staan, raken de sector onderwijs extra hard omdat er veel mensen parttime werken. Zij bouwen minder pensioen op terwijl de hoogte van het salaris (ver) onder de zogeheten aftoppingsgrens zit, de inkomensgrens tot waar pensioenpremies aftrekbaar zijn. Bij het berekenen gaat men namelijk altijd uit van een fulltime salaris.

Ook lagere salarisschalen

Aftoppen op twee keer modaal, betekent dat de schalen 12 en hoger geraakt zullen worden. Bij de plannen van D66 worden ook de docenten in schaal 11 en schaal 10 geraakt en betreft het dus bijna alle docenten in het voortgezet onderwijs, het mbo, het hbo en het wo. Berekeningen tonen aan dat wanneer er afgetopt wordt op het maximum dagloon, docenten in schaal 12 ruim 30% minder opbouwen.

_____________________________________________

Bron UNIENFTO.

Meer informatie en berekeningen zijn te vinden op de website van de UNIENFTO:


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: