Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

18 december 2019

P-reglement Ministerie van Financiën getekend

Op 17 december 2019 is door de CMHF-vertegenwoordiger bij het Ministerie van Financiën Dennis Baegen, samen met de vertegenwoordigers van de andere vakbonden en de SG Manon Leijten (op foto rechts naar Dennis Baegen), het P-reglement (personeelsreglement) voor dat ministerie getekend.

Samen met de cao rijk en het arbeidscontract is daarmee de nieuwe rechtspositie in het kader van de Wnra per 1 januari as. bekend.

Het P-reglement is tot stand gekomen door alle regelingen en arbeidsrechtelijke afspraken te hertalen en BW-proof te maken. Het samenstel van rechten en plichten zou dus heel herkenbaar moeten zijn, maar is zeker niet geheel gelijk.

Het resultaat is, inclusief alle bijlagen en afspraken over het toekomstige beheer van het P-reglement, een lijvig document van circa 280 bladzijden geworden. De werkgroep waarin dit alles besproken is heeft dan ook veel werk verricht, soms scherp discussierend, maar vooral in goede harmonie. Desondanks is er geen sprake van een statisch document, en zal vanaf begin januari gewoon doorgewerkt worden om de afspraken eenvoudiger, eenduidiger en beter toepasbaar voor de leden van de CMHF te maken.

Voor meer informatie neem contact op met de CMHF : 0703499664 of via de mail

Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: