Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

12 juni 2019

Opschorten terugbetalingsverplichting SVB incident

ABP is eind 2018 gestart met het door deelnemers laten terugbetalen van teveel aan hen uitkeerde aanvulling op de pensioenuitkering. Er heeft gedurende langere tijd een dubbele uitbetaling plaats gevonden. Zowel van de SVB als van ABP ontvingen deze deelnemers een toeslag.

Nadat deze deelnemers door ABP was aangeschreven om terug te betalen heeft ABP voor een deel van deze groep de terugbetaalverplichting eerder dit jaar tijdelijk met twee maanden opgeschort. In deze periode konden betrokken deelnemers afspraken maken met ABP en zich voorbereiden op de terugbetaling van het te veel uitgekeerde pensioen. Vanaf mei 2019 zijn voor alle betrokken deelnemers de terugvorderingen hervat dan wel voortgezet.

ABP heeft nu besloten om de terugbetalingsverplichting voor alle geraakte deelnemers op te schorten. ABP doet dit omdat er een juridisch traject loopt, een collectieve claim, waarin namens deelnemers onder andere opschorting van de terugvordering gevraagd wordt tot er juridisch gezien duidelijkheid is. ABP komt tegemoet aan dit verzoek tot opschorting en informeert alle betrokken deelnemers vanaf vandaag persoonlijk. De opschorting kent op dit moment geen einddatum.

De toeslag die deelnemers te veel hebben ontvangen, hoeven zij vanaf juni 2019 voorlopig niet aan ABP terug te betalen. Eerder heeft ABP de betrokken deelnemer geïnformeerd over het voor de deelnemer juiste pensioenbedrag. Dit bedrag betaalt ABP vanaf juni aan deelnemers uit zonder de korting voor het terugbetalen. ABP benadert deelnemers telefonisch en per brief in de komende twee weken om hen dit persoonlijk te laten weten en eventuele vragen naar aanleiding van dit besluit direct te beantwoorden.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: