Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

13 januari 2020

Ontdek hoe het met jouw 21st century skills staat!

Het werk bij het Rijk verandert ingrijpend door technologische ontwikkelingen. Ook als je je huidige werk goed wilt blijven doen, heb je nu al nieuwe vaardigheden nodig. Denk hierbij aan kennis van technologische mogelijkheden en vaardigheden als nieuwsgierigheid, samenwerken en het vinden, verzamelen en beoordelen van informatie.

Het A+O fonds Rijk wil alle rijksmedewerkers ondersteunen om tijdig deze vaardigheden te ontwikkelen en heeft daarom een zelfscan 21st century skills ontwikkeld. Ruim 500 rijksmedewerkers hebben geholpen de zelfscan zo toegankelijk, begrijpelijk en bruikbaar mogelijk te maken voor alle rijksmedewerkers. Het resultaat is vanaf vandaag beschikbaar (klik hier).

De zelfscan bestaat uit vijf testonderdelen. De verschillende onderdelen gaan in op hoe goed medewerkers kunnen om gaan met technologie, informatie en media. Maar ook over persoonlijke vaardigheden zoals samenwerken en de eigen motivatie.

Na afronding van alle onderdelen, ontvangen medewerkers een persoonlijk rapport dat een beeld geeft van de eigen 21st century skills: wat sterke punten zijn en wat nog ontwikkeld kan worden. Het rapport bevat ook tips over hoe ze vaardigheden kunnen ontwikkelen, zowel in het werk en met collega's, als ook via een cursus of een training. Het rapport kan ook helpen om richting te geven aan persoonlijke ontwikkeling in het personeelsgesprek.

Voor wie

De zelfscan wordt ontwikkeld voor iedereen die voor het Rijk werkt. Ook als je met een tijdelijk contract of op flexibele basis voor het Rijk werkt. Via e-mail ontvangen medewerkers een persoonlijke link naar de zelfscan. 2020 is het pilotjaar waarin het A+O fonds Rijk wil ontdekken of deze zelfscan rijksmedewerkers helpt. Medewerkers kunnen ons hier enorm bij helpen door het feedbackformulier in te vullen na ontvangst van het persoonlijk rapport.

Flyer Zelfscan 21st century skills - klik hier.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: