Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

24 februari 2016

Onderhandelaarsakkoord nieuwe cao Provincies

De vakbonden CMHF, CNV Connectief, FNV Overheid en de AVV hebben met het IPO een onderhandelaarsakkoord gesloten voor een éénjarige cao Provincies.

In dit akkoord staat o.a. dat de provincie-ambtenaren per 1 april een loonsverhoging van 2,2 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro krijgen.

Over de loonsverhoging en de uitkering waren al in het loonruimteakkoord van 2015 afspraken gemaakt. Via de nieuwe Cao Provincies wordt hier nu uitvoering aan gegeven.

Het akkoord behelst verder een beleidsarme cao. In de cao staan verder geen wijzigingen in de rechtspositie. Naast de genoemde loonafspraak zijn er vooral procesafspraken gemaakt over een aantal inhoudelijke onderwerpen. De looptijd van de cao (1 januari 2016 tot 1 januari 2017) zal door de bonden en het IPO worden benut om een aantal afspraken uit de vorige cao af te ronden en verder uit te werken. Het gaat daarbij onder meer over het belonings- en beoordelingssysteem bij de provincies. De komende maanden wordt besloten welke de belangrijkste thema's voor de volgende cao worden.

Na de ledenraadpleging wordt het onderhandelaarsakkoord op 17 maart 2016 besproken.

Bent lid van de CMHF?

Er volgt nog een ledenraadpleging. U krijgt daarover van ons een mail.

Geen mail ontvangen? Dan kunt u uw stem doorgeven via dit mailadres - vermeldt u s.v.p. ook uw naam.

Het gehele onderhandelaarsakkoord kunt u lezen door hier te klikken.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: