Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

16 maart 2017

Nieuwe kabinet moet inzetten op zekerheid werk en inkomen

Een nieuw kabinet moet de komende jaren inzetten op zekerheid voor werk en inkomen. Economisch gaat het beter met Nederland, dat willen mensen persoonlijk terugzien. Dat zegt de voorzitter van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), Nic van Holstein in een reactie op de verkiezingsuitslag.

Middengroepen
"Na de bezuinigingen en lastenverzwaringen van de afgelopen jaren hebben mensen behoefte aan werk- en inkomenszekerheid. Met name de middengroepen hebben afgelopen jaren onder druk gestaan. Een nieuw kabinet moet meer oog hebben voor de belangen van middengroepen. Dat betekent dat ze moeten kunnen rekenen op een normale vaste baan, met zekerheid over inkomen en pensioen", zegt Van Holstein.

Duurzame inzetbaarheid
Door in mensen te investeren blijven ze duurzaam inzetbaar en in de toekomst beter verzekerd van werk. Dat is belangrijker dan ooit, als antwoord op zaken als toenemende concurrentie, digitalisering en kunstmatige intelligentie, vindt de VCP voorzitter. "Professionals willen hun werk goed kunnen doen. Het nieuwe kabinet moet dat de komende jaren mogelijk maken, met name door het bieden van professionele ruimte en in te zetten op scholing en ontwikkeling".


Bron VCP


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: