Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

23 november 2017

Marijtje Jongsma (VAWO) Professional van het Jaar 2017

Docentschap
Jongsma was door de VAWO, die bij de VCP is aangesloten, genomineerd als kandidaat voor Professional van het Jaar. De jury is vol lof over de passie die Marijtje in haar docentschap weet te leggen en de focus op het doorgeven van kennis aan een nieuwe generatie. "Zo weet ze vanuit een toevallige ontmoeting de steden Sydney en Nijmegen aan elkaar te koppelen, van waaruit ook nog eens nieuwe bedrijvigheid is ontstaan, zoals Brainclinics."

Verbinding
Ook als voorzitter van de VAWO en als lid van de OR van de Radboud Universiteit maakt Marijtje zich sterk voor jonge wetenschappers. Ze is niet bang om gevoelige thema's aan te snijden, maar zoekt tegelijk de verbinding op. Voor de VAWO is ze betrokken bij acties tegen de hoge werkdruk en het aantal tijdelijke contracten in de academische wereld, en ze strijdt voor gendergelijkheid met het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren. "Kortom, Marijtje weet goed te verbinden. Ze zoekt de samenwerking op om samen sterker te staan", aldus het juryrapport.

Maatschappelijk betrokken
Naast Marijtje Jongsma waren Evert Zwaanswijk (politievakbond ACP) en Dick van Dijk (VHS Railprofessionals) dit jaar genomineerd. Criteria van de jury zijn vakmanschap en bevlogenheid. De jury kijkt tevens naar maatschappelijke betrokkenheid en de manier waarop de kandidaat anderen inspireert en met authentieke en eigenzinnige ideeën het verschil maakt en waardering oogst. Vorig jaar werd Peter Visser van de vakvereniging voor hoger technisch personeel VHP2 gekozen tot VCP-Professional van het Jaar. Hij maakt nu deel uit van de jury. Ook de overige juryleden zijn oud-winnaars. Dat zijn Jolien Bueno de Mesquita en Maarten Boeren


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: