Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

19 juni 2017

Ledenraadpleging Onderhandelaarsakkoord cao Provincies

Co-creatie

Het traject van co-creatie heeft bijgedragen aan een fundamentele gezamenlijke verkenning van de behoeftes van de sector provincies, met een grote betrokkenheid van medewerkers uit alle provincies. En met het veranderen van de arbeidsrelatie, ontstond ook de behoefte de relatie werkgever - vakbonden aan de onderhandelingstafel te laten meeveranderen.

Onderhandelen vanuit de loopgraven met het mes op tafel en inzetten die ver van elkaar al lagen om ergens met 'handjeklap' in het midden uit te komen is niet meer van deze tijd. Ook deze relatie is volwassen geworden. Ook aan de onderhandelingstafel moet 'Het Goede Gesprek' gevoerd worden. Iets wat CMHF altijd al gedaan heeft: "het goede gesprek aan de onderhandelingstafel met de kracht van het argument", was en is ons credo. Nu wordt deze manier van omgaan met elkaar als co-creatie aangeduid: samen in dialoog zoeken en vinden naar wat voor beide partijen de belangen het beste dient. Vraag is: gaat deze manier werken? Als CMHF kunnen we volmondig JA zeggen, want we doen al een eeuw lang niet anders. Doordat vele organisaties nu aan de slag gaan met co-creatie heeft de CMHF-werkwijze zich op voorhand al bewezen. Wij zijn klaar voor de volgende eeuw!

Informatie

De gezamenlijke aanpak met de vakbonden gaat nu door in het vervolgtraject. De vakbonden en het IPO organiseren samen in de maand juni informatiebijeenkomsten op alle provinciehuizen. Tot 30 juni lopen ook de achterbanraadplegingen door zowel het IPO als de vakbonden. De nieuwe cao is een feit nadat de werknemers en werkgevers instemmen met het onderhandelingsresultaat.

Daarom roepen we u op om vóór 30 juni door te geven of u wel of niet kan instemmen met het onderhandelingsakkoord. Dat kan via het volgende mailadres centrale@cmhf.nl

De CMHF is ook geïnteresseerd in de mening van niet-leden. Dus ook als je geen lid bent kan je je mening geven over het onderhandelingsresultaat.

Bij vaststellen van het definitieve standpunt maakt het bestuur echter alleen gebruik van de stemmen van onze leden. Tenslotte vormen onze leden ons bestaansrecht. En daarmee zijn wij instaat om de belangen van jullie allemaal te kunnen behartigen.

Meer informatie nodig? Hier vindt u:

  • het onderhandelaarsakkoord (klik hier)
  • een overzicht met waar en wanneer de informatiebijeenkomsten in uw provincie worden gehouden (klik hier)
  • en een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden over de cao (klik hier).

U kunt ook contact opnemen met de CMHF-onderhandelaar Jan Zwanenburg (stuur een mail naar adviseurSLBO@fdo-cmhf.nl of bel hem op nummer 06 - 2943 5806) of het IPO (stuur een mail naar cao@ipo.nl).


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: