Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

5 maart 2019

Ledenbijeenkomst over eerste loonbod VNG cao gemeenten

In de vierde ronde van de cao-onderhandelingen met de VNG is een eerste loonbod gedaan. Hiermee zijn de onderhandelingen voor een goede cao voor gemeente echt losgegaan.

Vrijdag 22 februari kwam de werkgeverskoepel Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de brug met een loonbod van 2,5% voor een cao van 15 maanden. Dit is omgerekend over 12 maanden een schamele 2%. Afgezet tegen de huidige inflatie, betekent dat ronduit koopkracht verlies voor de gemeenteambtenaar. Voor CMHF is dit uiteraard volstrekt onvoldoende, daar we in onze inzetbrief uitdrukkelijk gevraagd hebben om een substantiële koopkracht verbetering. Maar, het is pas een eerste bod: een eerste stapje in de richting om daadwerkelijk bij die verbetering in de buurt te komen.ambtenaren echt losgegaan.

Naast het loonbod hebben we constructief gesproken over gezond en duurzaam werken en meer zekerheid voor iedereen. We hebben duidelijk gemaakt dat VNG de

verlofharmonisering niet zal kunnen afspreken als er geen garantie is dat niemand er op achteruit gaat. En daarbij willen we concrete afspraken maken over vitaliteitsbeleid voor alle levensfasen.

Alles bij elkaar brede onderwerpen waar vele kanten aan zitten, die we graag met jullie willen verkennen. Daarom houden CMHF, FNV en CNV op maandag 11 maart van 10h00-13h00 (inloop 09h30) een gezamenlijke ledenbijeenkomst in NDC Den Hommel. Voordat we op vrijdag 15 maart verder gaan met de volgende onderhandelingsronde. We zien jullie graag komen.

Tot ziens in Den Hommel,

Gezina ten Hove en Ada van der Linden
CMHF-onderhandelaars cao Gemeenten


Voor de routebeschrijving naar Den Hommel - klik hier


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: