Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

18 september 2018

Investeren moet!

Het gaat niet goed, het gaat beter, aldus Rob Hunnego voorzitter van de CMHF. Er is sprake van 'too little, too late'. De rek is er uit waardoor extra stappen maken nauwelijks meer kan.

Ondanks dat in ruime meerderheid binnen het overheids- en onderwijsveld er nu een cao-akkoord is of wordt voorgelegd aan de leden, wil dit nog niet zeggen dat het goed gaat. Signalen hiertoe in de media zijn er volop.

Ook de CMHF, die met name beroepsverenigingen onder haar leden kent, krijgt deze signalen en ziet dat de vele bezuinigingen uit de afgelopen regeerperiodes nog nadreunen en hun effect hebben op zowel organisaties, werknemers als burgers. Kortom, de hele maatschappij.

De CMHF is politiek onafhankelijk en wil niet meedrijven op maatschappelijke sentimenten, maar vindt wel dat met name binnen de overheidssectoren iets extra's moet gebeuren.

Wil het kabinet de grootste knelpunten, namelijk te hoge werkdruk en achterblijvende loonontwikkeling, wegnemen, dan zal er fórs moeten worden geïnvesteerd in de sectoren, die de afgelopen jaren almaar gekort zijn om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Geen "one size, fits all" maar toegesneden op de betreffende sector. Laat ik positief eindigen, ik ga er vanuit dat in de komende maanden bij de behandeling van diverse begrotingen duidelijk wordt hoe deze individuele sectorale aanpak vorm zal krijgen, aldus Hunnego.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: