Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

22 maart 2018

Goed bezochte CMHF-kaderbijeenkomst: De medezeggenschap: factor van betekenis of papieren tijger?

19 maart - Klaartje de Boer van de VCP trapte de bijeenkomst af en gaf uitleg over wat de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER doet. Ook bracht zij de bestaande bedrijfscommissie voor de overheid onder de aandacht. Hier kunnen partijen (bestuurder en OR) om advies of bemiddeling vragen als zij er samen niet uitkomen.


De tweede spreker van de middag was Bob Vermaak van e-Democracy. Zij helpen ondernemingsraden invulling geven aan betekenisvolle participatie. Vermaak vertelde over een aantal recente projecten een doorkijk naar wensen en verwachtingen die medewerkers hebben van een ondernemingsraad en hoe je je als ondernemingsraad opnieuw uit kunt vinden. Niet alleen informatie maar mee kunnen bespreken of beslissen. Dat biedt perspectief! Zijn oproep aan het eind:

· Maak het meetbaar

· Maak het zichtbaar

· Blijf nieuwe dingen doen, dat is de enige manier om te vernieuwen.


Tenslotte praatte Jan Hut de bezoekers bij over de stand van zaken ten aanzien van de CAO Rijk, het ANW-hiaat en de voorbereidingen van de invoering van de wet normalisering rechtspositie ambtenaren (www.wnra.nl) per 1-1-2020.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: