Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

3 juni 2019

Gemeenteambtenaren: ‘Werkgevers, #komoverdebrug met een goede cao!’ Update - de onderhandelingen worden hervat!

Update 5 juni:

De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao hervatten. Gemeenten zijn bereid te praten over een hoger loonbod en een vitaliteitsregeling voor jong en oud. Dat is dinsdag besloten in Barneveld, waar het VNG jaarcongres wordt gehouden.

-----------------------------------------

Dinsdag 4 juni protesteren gemeenteambtenaren onder het motto #komoverdebrug van 11.00 tot 13.00 uur bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Dit is de eerste landelijke actie voor een koopkrachtverbetering, duurzaam werken voor alle leeftijden en meer balans tussen flex en zekerheid. Om 12.30 uur vindt er een kort gesprek plaats met een werkgeversdelegatie.

Loonbod compenseert inflatie niet
'Na vijf maanden en zes onderhandelingsrondes biedt de VNG een loonsverhoging van 4,9% voor twee jaar. Dat is onvoldoende om de inflatie van bijna 3% per jaar te compenseren', stellen vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF. 'De VNG roept dat besturen mensenwerk is. Wij zeggen: investeer dan ook in de mensen die het werk doen, in plaats van je blind te staren op de kosten.'

Vitaliteitspakket voor iedereen
Op 25 april jl. stelden de bonden de VNG een ultimatum dat op 1 mei verliep zonder dat er een verbeterd bod van de VNG kwam. 'Onbegrijpelijk dat de VNG de eisen van de gemeenteambtenaren niet serieus neemt. Mensen komen in de problemen door toenemende werkdruk of mantelzorg, steeds meer jongeren krijgen een burn-out en steeds meer ouderen raken arbeidsongeschikt. Een vitaliteitspakket voor alle leeftijden is letterlijk van levensbelang', aldus de bonden.

De cao geldt voor ruim 160.000 gemeenteambtenaren.

___________


Update 5 juni: zo maken de bonden tijdens het VNG-congres zichtbaar dat het tijd is voor een cao!


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: