Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

19 november 2015

Convenant bij DUO getekend

Op 1 november heeft de rijksoverheid een aantal uitgangspunten voor flex-arbeid vastgelegd en bekendgemaakt. Daarbinnen moeten overheidsorganisaties zoals DUO invulling geven aan de manier waarop zij omgaan met flex-arbeid.

De vakbonden, waaronder de CMHF, en OCW/DUO hebben op 16 november afspraken gemaakt over de manier waarop DUO verantwoord invulling kan en wil geven aan dit kader. De afspraken hebben betrekking op:

A.Een groep van 44 uitzendkrachten krijgt een vaste baan bij DUO aangeboden. Het gaat dan om 35 uitzendkrachten met een contract voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau. Ook krijgen 9 uitzendkrachten op grond van de met de vakbonden afgesproken criteria een vaste baan. De criteria daarvoor staan beschreven in het convenant (klik hier voor het convenant).

B.De afbouw van de flexibele schil tot 1 januari 2018; DUO werkt in twee jaar tijd toe naar een situatie waarbij alleen nog uitzendkrachten voor maximaal twee jaar worden ingezet bij piekwerkzaamheden, ziekte en ter vervanging van medewerkers die worden ingezet op projecten en programma's.

C.Uitzendkrachten die tussen de twee en vier jaar aaneengesloten bij DUO werken. Deze uitzendkrachten krijgen, na interne en rijks-brede werving, een voorrangsrecht om te solliciteren op vacatures die bij DUO ontstaan. Zo worden de komende periode voor 100 fte vacatures bij de directie Onderwijsvolgers opengesteld.

Van deze uitzendkrachten, die op 16 november 2015 werkzaam zijn bij de directie Onderwijsvolgers en die solliciteren op deze vacatures, wordt ten minste 85 procent in dienst genomen.

DUO en de vakbonden zijn ook overeengekomen dat DUO een inspanningsverplichting heeft om voor de medewerkers binnen deze groep die niet op deze manier geplaatst worden tot 1 januari 2018 alsnog een baan binnen DUO te vinden.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: